|

Hey,TPU! As avea o intrebare pentru fete la ce varsta v-ați epilat? Si as vrea sa stiu daca mamele voastre v-au lăsat.Si daca ati putea sa va dati putin cu parerea despre situația mea.Am destul de mult par pe mâini și pe picioare si as vrea sa ma epilezi, dar mama mea nu este de acord.Am vorbit cu ea, dar nu-i pot schimba parerea.Intr-o zi i-am cerut acordul, desigur ca ea nu mi l-a dat,asa ca m-am epilat fără ca ea sa stie,însă urmările nu au fost in favoarea mea.Mi s-a interzis accesul la telefon si mi-a zis ca pentru chestia asta mă trimite in Romania(noi locuind într-o țară straina). Pana la urma n-a facut-o, dar doar pentru ca a aflat, următoarea zi, când eram în vizită la niste prieteni.Mi-as dori doar sa ma înțeleagă, că nu ma simt bine asa.As vrea sa precizez ca am 13 ani, dar eu consider că nu contează varsta, mai ales daca la mine parul e chiar in exces.Mama e de acord cu această acțiune tocmai la varsta de 16 ani, mie una mi se pare prea târziu, mai ales că am parul foarte negru si mult.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ținând cont de vârstă și faptul că ai ciclu, creșterea părului, arată că ai o activitate hormonală bună. Și, de asemenea, ești sănătoasă epidermic.
Chiar dacă ai 13 ani, încearcă, dacă spui că mama îți interzice epilarea, să găsești un salon de înfrumusețare, unde ar accepta să te ajute. Încearcă să strângi niște bani și măcar lunar să faci epilare la un salon.
Nu te răni singură. Acolo sunt alte idei, concepții și nu cred că nu ai găsi unde să faci o epilare!

| a răspuns:

Mie mama nu mi-a interzis nimic.
Oricum nu înteleg de ce îți interzice să te epilezi, până la urmă ești fată și nu faci nimic rau.
Încearcă să discuți cu ea și poate va înțelege.

| a răspuns:

Poti sa incerci cu crema depilatoare, daca te deranjeaza asa de tare. Cu lama, nu faci nimic, iti cresc firele de par sub piele si se irita pielea, plus ca se ingroasa firul de par.

| a răspuns:

Nu o asculta pe mama ta, fa-o pe ascuns si simte-te bine in pielea ta. Nu o sa înțeleg niciodată gândirea asta la unele femei. Epilarea este ceva inofensiv si nici nu ar trebui sa iti pui problema asta. Ar fi bine sa cauti tutoriale pe YouTube despre asta ca sa eviti greșeli.

| a răspuns:

La 12. Nu mă lăsa, m-am făcut fără să știe.