anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In scoala gimnaziala precum si la liceu am avut media generala peste 9, 30.Insa am o problema care nu imi da pace.Eu acum sunt in clasa a 11-a. Am note de la 8 in sus cu exceptia limbii franceze la care am 5. Intotdeauna am avut la franceza 5 sau 6. Mi se pare prea tarziu acum sa mai fac pregatire.Adica,ok,sa spunem ca la pregatire ma ajuta cu gramatica, dar cuvintele cine mi le baga pe gat din moment ce la ora profa face numai traduceri? Voi ce spuneti sa fac? Franceza nu reprezinta materie de bac pentru mine. E posibil sa ma treaca avand in vedere ca la toate celelalte sunt buna? thinking

7 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Ar fi chiar culmea insa daca ai "norocul" sa ai o profesoara corecta care da note pe merit si te prinde ca nu ii stii lectia si stiind trecutul tau s-ar putea sa te arda cu un patru.Nici eu excelez la asa ceva dar incerc sa tin pasulhee hee

| LoveForShania a răspuns:

In primul rand, ai putea face meditatii. Cauta pe net si o sa gasesti.
Este una cand profesorul preda la toti si una cand el iti explica tie!
O sa te treaca, dar poate intr-o zi profa sa va asculte si nu stii, iti da un 4. Incearca sa te straduiesti!

| georgiana a răspuns:

Buna! Profesoara noastra de engleza ne-a spus odata asa: la liceu a avut probleme la rusa, avea 4 si 5 si numai pe ea o prindea atunci cand nu invata lectia.Este o materie destul de dificila, dar cu timpul a invata mai mult si a ajuns la media 10 si la bac la fel. A recunoscut ca nu i-a facut placere la inceput, dar apoi s-a obisnuit, mai este si profesorul, conteaza cum preda si felul in care se face inteles.Eu de exemplu, in generala la engleza nu am inteles prea bine pentru ca profesoara pleca plangand de la ore, colegii mei faceau galagie si nu aveam un nivel al clasei foarte bun pentru a face exercitii mai grele, dar la liceu am luat portofoliul cu gramatica si multe altele si asa am priceput mai bine. E adevarat ca poti cere si ajutorul unui coleg, faceti exercitii impreuna.sau poti chiar cere ajutorul profesoarei, spune-i ca vrei sa inveti mai mult, sunt sigura ca nu te va refuza.Mult succes!

| asdgfhresry a răspuns:

Ai putea sa ceri ajutorul unei prietene la franceza. Oricum eu nu cred ca o sa te pice sau ceva de genul.

| aniohetova a răspuns:

Daca tu vrei sa inveti franceza pentru tine, ai putea sa faci niste cursuri unde o iei de la zero. Daca vrei sa o inveti doar ca sa treci, atunci fii si tu un pic mai activa la ora, uita-te prin carte. Invata singura. SI eu sunt a 11-a si nu sunt foarte buna la franceza, dar imi place foarte mult gramatica, sa conjug verbe si tot asa. Am o profa super si am note mari. Depinde de tine. Daca nu vrei sa inveti franceza, atunci nu te multumesti cu 5-6? Daca nu, roag-o eventual pe profa sa te mai ajute din cand in cand. Daca nu ai dictionar, cumpara-ti. Tradu singura acasa lectii si astfel inveti cuvinte noi. Fa exercitiile ce se fac acasa inca o data si observa procedeul. Succes happy

| Frozen a răspuns:

Nu prea stiu ce sa zic, si eu urasc franceza si inca nu am ramas repetent deci atata timp cat nu comentezi la ea si nu ii deranjezi ora eu zic ca te va trece fara probleme

| kkatyy35 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui se gandesti mai pozitiv incearca sa fii mai activa la ore si studiaza pe cont propiu si daca profesoara daca vede ca te straduiesti te va trece. Franceza este grea insa cred ca vei reusi sa devii mult mai buna. Si eu sunt la liceu in clasa a10 a si am avut momente in care a fost greu dar le-am depasit asa ca vei fi bine. Succes!