|

La ce varsta este bine sa iti incepi viata sexuala? Dau funda

14 răspunsuri:
| a răspuns:

De la 17-18 ani incolo cand vrei, esti pregatita si ai o persoana cu care sa vrei sa faci pasul asta, inainte de varsta aia nu e sanatos pentru organism si iti poate afecta dezvoltarea

| a răspuns:

Dupa 18 ani, cand esti major si ai putere de decizie, dar si destul creier ca sa poti sa-ti iei responsabilitati.

| a răspuns:

Când te simți pregătită din punct de vedere fizic și psihic.

| a răspuns:

Ce intrebare mai e si asta? Când simti pofta de de sex.
Sau astepti sa ti se citeasca in gobul de cristal ce spun altii. Ba când esti pregatita (desi nimeni nu are habar ce inseamna asta).

| a răspuns:

După 16

| a răspuns:

De când vrei tu happy

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu exista viata sexuala. Viata este ceea ce ai tu acum. Daca nu ai viata sexuala, inseamna ca traiesti partial viata? Copiil fiind, aveai viata sexuala? Nu avea, dar tot te simteai fericita si implinita.

Sexul este o forma fizica a iubirii, o forma foarte intima, foarte personala. E normal sa daruiesti aceasta iubire doar sotului tau. Eu, cel putin, n-as putea sa ma casatoresc cu una despre care stiu ca a mai intretinut relatii sexuale si cu altii. Daca a facut asta, cu ce mai sunt eu special pentru ea?

Deci sexul nu este un scop in viata, cum este pentru majoritatea, si nici un mijloc de a scapa de nu-stiu-ce tensiuni psihice (dimpotriva). El este un mijloc pentru consfintirea unei uniuni.

| a răspuns (pentru gratargratar):

Foarte adevărat!?

| a răspuns (pentru gratargratar):

Imi cer scuze ca intervin si sper sa nu se creeze un conflict, pentru ca nu asta vreau, dar cum adica"cu ce sunt eu mai special pentru ea?".Cum ai spus si tu, sexul nu este un scop in viata, adica nu asta e ceea ce conteza.Esti special din alte puncte de vedere, ca daca ea a fost si cu alti barbati, sexual vorbind atunci inseamna ca tu nu mai ai cu ce sa o impresionezi, sau nu mai ai cu ce sa fii special?

| a răspuns (pentru LoveMeBabyasdfg):

Sexul nu este un scop in viata, in sensul ca poti trai fara el. Nu este necesar. Dar, atunci cand intervine, el trebuie savarsit intr-o anumita imprejurare: casatorie.

Sexul e una dintre cele mai intime ipostaze pe care o persoana o poate avea cu alta. Daca femeia/barbatul au mai avut si alte relatii sexuale inainte, atunci tu nu te mai intalnesti cu ea/el intr-un spatiu pe care-l stiti doar voi, intr-un spatiu al vostru, ci este un fel de "spatiu public", unde au mai fost si altii. In cadrul casatoriei aceasta este fundamental, specialitatea acestui spatiu, caci casatoria graviteaza in jurul actului sexual. Deci nu te casatoresti ca sa ramai celibat, ci pentru a te impreuna trupeste si pentru a creste copii.
Altfel, poti fi special si din alte puncte de vedere, dar la fel e fiecare pesoana speciala pentru "Ea/el" din "alte puncte de vedere" datorita unicitatii personale a fiecaruia. Aceasta din urma conditie este, si ea, necesara unei casnicii fericite, dar nu suficienta. Practic, fara "specialitatea" actului sexual intre cei doi, casatoria este in aer, reducandu-se cu adevarat la o institutie sociala.
Putem concluziona ca lumea actuala a desacralizat actul sexual.

| a răspuns:

Atunci cand esti pregatit/a. O mica problema ar fi cu cine ti-o incepi.

| a răspuns:

Oarecum fiecare incepe cand se simte pregatit, cand simte ca are baiatul potrivit...dar trebuie sa va protejati.☺️

| a răspuns:

Eu mi am inceput viata sexuala la 15ani si am regretat enorm, regret si acum pentru ca am fost facuta de tot ras si mai ales de catre,, iubirea vietii mele,,. Toata lumea ma privea ca pe o curva si prietenele mele in fine fost cosmar.Nu iti recomand sa iti incepi viata sexuala inainte de 18ani pentru ca in anii acestia pana la 18ani nu realizam mai nimic si nici nu o sa ramanem cu respectivul o viata va fi asa pe moment cateva luni sau cativa ani. Dar daca tu crezi ca vrei ceva cu un baiat si esti stabila cu el incearca. Oricum sfatul meu este acesta daca ai dubii nu mai incerca pentru ca nu merita. Sper sa iti fie de ajutor greseala mea din trecut. Bafta kiss