| Anonim200417 a întrebat:

La ce vârstă se poate incepe prima relație?

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Se poate incepe cand se poate spune ca are capul pe umeri, dar cum unii nu il au nici la 50 de ani, nu e de mirare ca unele esueaza... happy

| ania a răspuns:

Cand re consideri suficient de matur ca in viitorul apropiat sa te casatoresti.( in Romania e posibil la fete de la 15 ani si la baieti de la 18)

| Jassmina a răspuns:

Relatiile sunt de foarte multe feluri!
Prima: RELATIE DE PRIETENIE poti sa o ai la cativa anisori cu prietenii de gradinita si vecinii de joaca.

Apoi, sunt Relatiile de Colegialitate - care se intampla la scoala, cu colegii de clasa sau din scoala.

Mai tarziu in viata, apar Relatiile de Amicitie, cu fete si baieti, cand ajungi adolescent, unde va intalniti, iesiti imperuna, aveti petreceri impreuna, tabere, excursii si plimbari.

Apoi Relatiile de dragoste, apar la adolescenta sau chiar la maturitate, constand in atractia catre o persoana de sex feminin (sau masculin daca esti gay sau ai inclinatii spre homosexualitate). relatiile adolescentine sunt de multe ori efemere, fiindca dureaza putin si te muti usor, de la una la alta. Aici se flirteaza, se rade, se plange si se face drama din orice.
Sexul poate sa apara dupa 17-18 ani, cu sonsimtamantul ambilor partneri, dar recomandat estesa apara duap 20 cand ambii partneri sunt adulti si responsabili, ca s apoate incepe o familie in caz de apare un copilas.

Un alt tip de Relatie este cel de casatorie, cand oamenii sunt maturi, cand sentimentele sunt clare si cimentate si se doreste convietuirae impreuna si un viitor impreuna, intemeiind o familie si avand copilasi.

Si cred ca putem continua cu alte categorii si tipuri de RELATII: sociale, colegiale, familiale etc... dar ar fi mult de scris si explicat.

| sadrian46 a răspuns (pentru Jassmina):

Sexul poate sa apara dupa 17-18 ani, cu sonsimtamantul ambilor partneri, dar recomandat estesa apara duap 20 cand ambii partneri sunt adulti.
Și fără consimțământul părinților de ce nu poate? Știi tu că băieții de pe la 14 ani produc spermă și aceea trebuie eliminată, nu poți să o ții în tine? Știi că după apariția menstruației șa fete apar nevoi sexuale? Ce vrei să facă toți acești tineri, să devină sfinții din icoane și mănăstiri și domnișoarele pocăite cu fuste lungi care distribuie Turnul de Veghe și îți promit viața veșnică în trei fraze? Așa apare absurdul pe lume, cu recomandări ca ale tale, din el ies piesele lui Eugen Ionescu.

| Jassmina a răspuns (pentru sadrian46):

La 14 ani se pot masturba, neefiind recomandat sexul la anisorii aia, cand nu au inca creier sa poate discrene binele de rau.

| sadrian46 a răspuns (pentru Jassmina):

Iar tu care la anișorii tăi susții că poți distinge binele de rău, ce părere ai, să te masturbezi e o treabă bună?

| Jassmina a răspuns (pentru sadrian46):

Categoric este o treaba buna la 14 ani sa te masturbezi, decat sa faci sex, ori sa mergi la prostituate.
Nici nu pot sa cred ca esti tata de baiat si gandesti asa... cum dumnezeu sa incurajezi un copilas de 14 ani sa faca sex, cand ala nu are habar pe ce lume traieste, cand risca sa lasa o fata gravida si apoi, care parinte se apuca de crescut copii mici ai propriului copilas?

| LovedbyGrace a răspuns (pentru Jassmina):

La 14 ani nu au creier să discearnă binele de rău? De ce generalizezi? De ce copiii și adolescenții sunt adesea tratați ca pe niște ființe incapabile de a gândi. De ce îi subestimăm? Asta când ei gândesc de multe ori mai mult decât noi. tongue De multe ori sunt mai verticali decât noi pentru curăția cu care privesc lumea. În fine...

Dar da, la 14 ani nu e recomandată începerea vieții sexuale, nici autosatisfacerea, care este o practică ce prezintă o serie de dezavantaje, și asta la orice vârstă. Pentru "descărcarea" de care spunea domnul sadrian există unele mecanisme naturale, fără ajutor din exterior. happy

| Jassmina a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Pentru ca asta este realitatea!
La 14 ani sunt inca copii mici, unii chiar incapabili sa gandeasca pentru ei.
Nu eu generalizez ci lumea medicala, stiinta, care dovedeste acest lucru, de aceea sunt numiti minori si sunt tinuti sub tutelea parinteasca pana la 18 ani, din cauza incapacitatii lor sa discerana binele de rau, sa nu faca ce nu ai voie din nestiinta si fara judecata.

| Anonim200417 explică (pentru Jassmina):

Multumesc de raspuns, am 17 ani si am inceput o relatie de ceva timp. De s*x nu e vorba ca nu simt nevoia doar dupa casatorie sau peste 8 ani?

| LovedbyGrace a răspuns:

O relație romantică? Atunci când scapi de cordonul ombilical și începi să te intreții singur. Atunci ești gata și de căsătorie.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Aș zice undeva 25 de ani, după ce te angajezi și te poți susține.

| luchax a răspuns:

Dupa casatorie

Întrebări similare