|

Mama imi zicea ca se astepta la inca o fata, dar a primit un baiat. Uneori ma gandesc de ce nu am fost fata sau simt ca trebuia sa fiu o fata, simt ca era mai bine asa. Totusi, de ce m-am nascut baiat, cineva cu o minte mai ascutita poate sa ma lumineze si pe mine?

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Te-ai nascut baiat, pentru ca cromozomii au decis asta, nu ce si-a dorit mama sau tata tau, fiindca dorintele nu se pot materializa cand este vorba de genetica.
Cat privesc preferintele tale de joaca sau comportament, tin doar de alegerea ta, fiind influentate masiv, de cei din jur.

| a răspuns:

Sa stii ca faptul ca te-ai nascut tu baiat, nu are nici o legatura cu ce gandeste mama ta sau altcineva. Aceste lucruri nu sunt... "speciale" sa zic asa, este pur si simplu fizica si chimie. Sau mai bine zis biologie.

Mama si tatal tau aveau cromozomi X si Y, pe langa restul de 22 de perechi de cromozomi. De la mama ai primit cromozomul X, iar de la tata cromozomul Y, asa ca te-ai nascut baiat.
Daca aveai XX, erai fata.

Cum simti ca era mai bine asa? Te inteapa in picior ceva?

Stai linistit mai, mintea omului se gandeste la tot felul de lucruri, atat timp cat nu este mintea ta, nu iti bate capul cu ea happy, doar ai si tu problemele tale.

| a răspuns:

Simplu, te-ai nascut baiat pentru ca asta trebuie sa fii.
Tu te gandesti ca ar fi fost mai bine sa fii fata doar pentru ca mama ta ar fi fost mai multumita. Parintii nostri isi doresc multe dar nu trebuie sa ne lasam influentati de dorintele lor. Trebuie sa traim dupa dorintele doastre. Si mama mea si-a dorit sa aiba o fata pentru ca avea deja 2 baieti. Csf n-a avut noroc. Eu sunt pe deplin multumit ca m-am nascut baiat.
Ma tot gandesc daca suferi sau nu de disforie de gen. Numai ca eu nu am de unde sti asta. Ai putea merge la un psihoterapeut sa discuti cu el.

| explică (pentru aimullah123):

Tin sa mentionez ca, din lipsa de jucarii, eu ma jucam impreuna cu soara mea cu papusii.

| a răspuns:

Sal man tu ai prefera sa fi fata?

| a răspuns:

Doar barbatii au cromozomul Y, de aceea depinde mai multe de tata decat de mama ce gen esti.
Se nasc uneori fete in corp de baieti, mentalitate blocata in alt corp. Sau poate doar te simti vinovat ca parintii au vrut fata. Un psiholog bun poate vedea dincolo de aparente, dincolo de corp si vorbeste cu o fata chiar daca aceasta se afla in corpul unui baiat.

| explică (pentru MPersephone):

Impreuna cu un pshiolog am ajuns la concluzia ca e o calitate si ca toti sunt de ambele parti din punct de vedere rational uneori.

| a răspuns:

Simti ca ar fi fost mai bine sa fii fata pentru cine? Pentru tine sau pentru mama ta?