| GodBlessYou a întrebat:

Nevoile primare ale oamenilor se consideră a fi:
1. Sănătatea
2.Banii (prin intermediul cărora obtinem alimente, adapost, îmbrăcăminte si distractii)
3. Dragostea

Unul din modurile de a atinge aceste obiective este să fii bogat si prosper.

După cum există oameni bogaţi si oameni săraci, tot asa, există tări bogate si tări sărace.

Diferenta între tările sărace si tările bogate nu constă în vechimea lor.

Aceast fapt poate fi dovedit dacă dăm ca exemplu tări precum India sau Egiptul, care există de mii de ani, dar sunt sărace.
Spre deosebire de acestea, sunt tări ca Australia sau Noua Zeelandă, care până în urmă cu mai putin de 150 de ani erau necunoscute, iar astăzi sunt tări dezvoltate si bogate.

Diferenta între tările bogate si cele sărace nu este legată de resursele naturale pe care acestea le posedă.

De exemplu, Japonia, care are un teritoriu mic si muntos, care nu este deloc potrivit nici agriculturii si nici creşterii vitelor, si nici nu are petrol sau minereuri, dar este a doua putere economică mondială.
Teritoriul său este ca o mare fabrică plutitoare care importă materie primă din toată lumea, o prelucrează, iar produsul rezultat este exportat apoi în toată lumea, si uite asa, se acumulează bogătia…

Mai avem si exemplul Elveţiei, tară fără acces la mare, dar care detine una din cele mai mari flote maritime din lume. Care nu are cacao, dar are ciocolata cea mai bună. Care în putinii ei kilometri pătrati creste vite si permite cultura doar 4 luni pe an, deoarece în restul timpului este foarte frig. Care are cele mai bune produse lactate din Europa. Si care, ca si Japonia, nu are materii prime, dar exportă produse de o calitate greu de întrecut.
O tară pe care siguranta, ordinea si munca au transformat-o în "casa de bani" a lumii…

Si nu este nici inteligenta oamenilor cea care face diferenta între bogătie si sărăcie…

Aceast fapt este demonstrat de studentii din tările sărace care studiază în tările bogate si obtin rezultate excelente în educatia lor.
Un alt exemplu poate fi văzut la managerii din tările occidentale care ne vizitează tara. Vorbind cu ei ne putem da seama că nu există nici o diferentă intelectuală notabilă.

În sfârsit, putem spune că nici rasa nu face diferenta între bogati si săraci...

În ţările Europei Occidentale putem vedea cum "lenesii" (hispanici, africani, s. a. m. d.) demonstrează că ei sunt forta productivă în aceste tări.

Si atunci?
Ce face diferenta?

1 răspuns:
| adi a răspuns:

Capacitatea de adaptare a oamenilor la anumite conditii.

Întrebări similare