|

Nu ma pot intregra in societate, nu imi face placere sa vorbesc cu vanzatoarea, nu prea vorbesc in general, nu imi gasesc liniste cand trec pe langa persoane pe strada, nu imi plac strainii, sunt introvertit, imi plac provocarile, nu imi place matematica imi provoaca stres si anxietate dar sunt nevoit sa o fac, sunt pe profil de arhitectura si imi place, imi plac jocurile video pentru ca imi dau un scop si o senzatie placuta + comunicarea din ele, imi place sa desenez, cand imi pun ambitia excelez, nu vreau sa cumpar haine dar sunt nevoit, imi place compania altora. Ar trebui sa fac ceva in privinta asta? Ma gasesc seara stand in pat indecis de scopul meu in viata atunci cand fac lucruri care nu imi stau in fire dar trebuie sa le fac pentru ca asa stau lucrurile. Sunt confuz...

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Schimba "nu pot" cu "nu vreau".
Nici mie nu-mi plac oamenii.Compania lor.Sa vorbesc cu ei.Sa ma prefac ca îmi pasa de ei.Dar nu prea ai de ales.Nu poți trai singur, oricât de tentant ar suna asta.Ai nevoie de oameni.De socializare. Exista cativa(mai mulți sau mai putini, in funcție de tine) cu care ai sa fi pe aceeași lungime de unda.Gaseste acele persoane.Chiar dacă ești introvertit si preferi sa-ți petreci timpul singur, compania acelor persoane n-o sa te obosească, dimpotrivă.O sa fie mai mult decât suportabila, chiar plăcută uneori.
Revenind la integrare.Nu trebuie sa-ți facă plăcere sa vorbești cu altii.Trebuie doar s-o faci.Si la tine nici măcar nu e vorba de o incapacitate, e mai mult vorba de ieșirea din zona de confort. Odata ce ai sa te obisnuitesti sa socializezi la comanda, o sa fie mai simplu. Poti sa ajungi in centrul atenției, indiferent dacă îți place sau nu sa vorbești cu altii.La genul asta de interacțiuni contează mai mult sa știi ce vor ceilalți, la ce se așteaptă si sa te prefaci suficient.Nu o sa fie nevoie sa te prefaci cu toți.La unii o sa fie pura plăcere, putinele persoane care merita.La restul...te înveți.

| explică (pentru Hecate):

Multumesc mult de raspuns!
Cand o sa ajung printre cei mai buni arhitecti sa stii ca succesul o sa fie datorita tie si lui Catalin.

| a răspuns (pentru Popcopone):

N-ai pentru ce.
Probabil ca n-ai sa ajungi si in niciun caz n-ar fi datorită mie.

| explică (pentru Hecate):

Ce raspuns sec happy, ai dreptate asta o va dovedi timpul.
Acum am un scop. datorita tie, sa ti dovedesc ca gresesti.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu e normal comportamentul tau.

| a răspuns:

Din cauza jocurilor, internetului, si mai ales a retelelor de socializare.
Ca devii dependent de ele, si iti e mai comod sa stii ce a facut x si y pe Facebook, decat sa ii suni sa ii intrebi ce mai fac sau sa va vedeti.
Si ruptura asta de societate, se adanceste putin cate putin.
Preferi sa nu fii in realitate, si sa te joci un joc la calculator care nici macar nu e real.
Real e cand iesi afara si socializezi cu cineva.
Poate te destinzi tu acolo, ca esti in confortu casei tale, ai toaleta, frigideru aproape, apa, de toate. Si te obisnuiesti asa, si e greu sa mai iesi din confortul tau.
Si uite asa, in tinerete cand ploua afara, fugeai prin ploaie si radeai, si acum cand ploua afara si te picura putin, parca zici ca te picura cu foc, nici de ploaie nu te mai bucuri, ca te obisnuiesti in comfortul pe care l-ai creat.
Mai greu e cand trebuie sa te duci la munca, hai ca asta cu socializatu mai e cum mai e ca pana la urma prietenii vin si pleaca, iti faci tu altii, dar cand te obisnuiesti cu stilul ala de viata, o sa-ti fie greu sa te trezesti dimineata, sa tragi de tine, si sa mergi la munca.
SI de cele mai multe ori nu te integrezi si o sa vrei inapoi la comfort. Da n-o sa mai mearga ca o sa trebuiasca sa muncesti, nu sa stai lichea acasa.

| explică (pentru anonim_4396):

Mersi de raspuns!
DECI mai putin internet si jocuri si mai mult iesit pe afara si socializare.