| eijibanana75 a întrebat:

Numai eu cred că anumite materii pe care le am la școală sunt inutile? Adică de ce să fac muzică dacă nu vreau să ajung într-un domeniu în care am nevoie de ea? Sau că profesorii nu sunt tot timpul corecți? Adică, am un profesor care îți scade din puncte doar dacă nu ai făcut ceva bine (de obicei lucruri care nu sunt prea importante sau nu le-am înțeles) la temă, mai am alții care au elevi preferați, unul care ne dă tone de teme(7 exerciții pentru a doua zi), pagini și pagini întregi la geografie, biologie istorie și așa mai departe. Nu mi se pare corect să avem atâta de învățat pentru a doua zi și atâta de scris (asta pe lângă faptul că scap de la școală la ora 14 și după am teme). Săptămâna asta am trei teste și nu am chef să învăț pentru nici unul dintre ele. Unul dintre teste este la română și noi de o lună facem aceeași lecție, doar o citim și eu nu mai țin minte nimic de anul trecut (nu mai știu să analizez un text, nici măcar o propoziție), iar acum ne ia cu tipurile verbului chiar dacă noi nici nu terminasem cu substantivul.
Mi se pare greu cu asemenea profesori și materii care nu ne trebuie la școală.

3 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

7 exercițiu de pe o zi pe alta sunt puține.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Hey. In ce clasa esti? Oricum, luandu-le pe rand :
1. Profesorii au preferati. Nu vei intalni un profesor care sa nu aiba un favorit. Poate nu o sa fie de tipul ' Vai X nu a luat 10 vaaai hai sa ii pun 10', ' Vaiiii X nu stiu ce'. Sunt unii care chiar stiu sa ascunda asta, insa e normal sa aiba un preferat. Si ei sunt tot oameni. Daca vorbesti in ora / te adresezi nepoliticos / nu iti inveti etc atunci omul respectiv normal ca nu o sa te placa prea tare. Daca iti inveti / raspunzi mereu / esti atent / participi la concursuri etc e normal sa te placa mai mult, fiindca ai un interes pentru materia sa. Orice profesor are 'un grup exclusivist' de maxim 5 persoane pe care le iubeste (tipii aia panicati sa nu ia 2 la materia aia desi orice ii intrebi ei stiu, aia cu care vorbeste profesorul mai mult si cu care face glume, pe care nu ii asculta cand e nervos ca sa nu faca o gafa etc. oricum, daca ai norocul sa fii in grup fii sigur ca esti asigurat la materia respectiva, indiferent ce spui sau faci), (doar ca unii fac evident lucrul asta in timp ce altii sunt mai corecti) la fel cum si tu ai colegi din clasa care iti displac si colegi de clasa care iti plac.
2. Mda. Nu musai ca sunt inutile, caci pe unii ii ajuta, doar ca e logica aia ca sa stii de 10 la toate de parca esti bun la toate materiile sau de parca ar trebui sa ai un interes pentru acea materie. Pe cel care va merge la liceu de arte, pe muzica, il ajuta, insa pe 90% nu ii ajuta la nimic in viata de zi cu zi.
3. Incearca sa fii si tu unul din favoriti. (metoda imorala) Sau invata si fa-ti temele. Daca chiar esti atent in clasa si inveti constant (nu doar inainte de teste) sigur vei intelege si vei lua note mari fara sa te stresezi si temele ti se vor parea usoare.
5. Vezi ce le place profesorilor tai. Daca unul din ei vrea sa ii inveti totul exact cum e in carte, fa asta, nu te apuca de improvizatii, ca o sa se supere. Daca altuia ii place cand mergeti la un concurs sau ceva incearca sa mergi si tu (cata vreme nu esti necoplanar cu materia), sau macar intreaba-l daca considera ca ar fi o idee buna sa mergi (posibil sa zica nu daca esti praf, insa va aprecia initiativa si va avea o grija mai mare sa intelegi ce preda). Daca tu intelegi ce vor ei de la tine atunci e floare la ureche sa gasesti metode sa iei note mari fara prea mult stres.

| OanaDD a răspuns:

Trebuie sa te adaptezi la toate situatiile. Asta e valabil si in viata.
Din pacate nu totul merge cum vrem noi.