|

Pentru astea care sunteti clasa a 7a, a 8a, nu va zic parintii gen:daca intrati la nu stiu ce profil(mate info cel mai des) si la nu stiu ce liceu, va iau tot ce vreti si chestii de astea?

De exemplu eu am un telefon de 1100 lei luat acum 3 ani si toti copiii mici au acum telefoane din 2018/2019 si ma enerveaza ca sunt singurul cu telefon din 2016, e enervant.Un coleg care e mai sarac ca mine si-a luat telefon odata cu al meu si acum vreo 5 luni i-a luat altul si mie nu si avem aproape aceleasi note si el e si mai sarac.Ce sa fac? Nu ma luati cu... vorbeste cu parintii, cititi va rog celelalte intrebari ale mele

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ești un copil frustrat care crezi ca ți se cuvine tot. Sad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La varsta ta explicatiile sunt inutile. Vei creste si vei intelege cat de importante sunt alte lucruri. Nu ce telefon ai, cat costa, cati bani ai, cu ce esti imbracat.Munceste pentru un telefon ca sa intelegi de ce nu primesti unul nou.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu în afară de pretenții și nemulțumiri mai ai ceva în tărtăcuța aia? Dacă aș fi în locul părinților tăi ți-aș lua un telefon de 1$ cu taste pentru urgențe și atâta tot.

Eu am un telefon din 2014 care funcționează perfect și pe care nu-l voi schimba decât atunci când se va strica. Iar în cei 17 ani de când am telefon mobil am schimbat doar 4 telefoane. Și nu m-am simțit niciodată nici rușinat, nici complexat, nici sărac pentru că nu am ultimul model de telefon.

Știu că ești un puștiulică fără minte, și tocmai de aia voi încerca să-ți explic cum stau lucrurile:

Telefonul nu spune absolut nimic despre proprietarul lui. Nici că e bogat, nici că e deștept. Iar oamenii care sunt impresionați de un telefon scump nu sunt oamenii pe care ar trebui să te obosești să-i impresionezi. Pentru că sunt fie niște idioți superficiali, fie niște copilași fără minte. Dacă vrei să impresionezi, impresionează cu alte lucruri. De exemplu cu ceea ce ai în cap, dacă ai ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce crezi ca vei obtine cu un telefon nou?
Si cum poti spune despre un coleg ca este mai sarac decat tine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te mai gandi la telefoane si te lucruri pentru ca trebuie intr-adevar sa intri la un liceu bun, eu sunt trec a 7-a si da, nu am cele mai bune note dar atat timp cat nu esti 1 pe clasa cu mefii foarte bune taci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Telefonul nu isi justifica proprietarul. M-am uitat la posturile tale: ai un PC destul de blana si desi daca poate te bat parintii, sunt sigur ca fac mult pentru tine. Intelege ca munca nu este usoara, banii nu pica din cer. Pune-te tu in locul lor. Fii fericit de ce ai. Gandeste ca sunt copiii care muncesc pe camp toata ziua, care desi nu au un smartphone, calculator, rechizite scolare, cateodata haine etc. tot se multumesc cu ce au.

Trebuie sa intelegi ca parintii in general fac tot ce este mai bun pentru copiii lor. Nu te mai compara cu colegii mai saraci. Daca vii cu gandirea "el e mai sarac si are lucruri mai frumoase decat mine" lumea nu o sa te placa in viitor.

In plus, incearca sa faci niste banuti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează