| PopescuGeo66 a întrebat:

Pot fi moașă dacă am 14 moașa care duce copilul la biserică!?(vă rog răspuns rapid)

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu asta inseamna moasa, sa duci copilul la biserica. Moasa este persoana care asista la nastere.
Poti insoti un copil la biserica dar probabil te gandesti la nas/nasa, cei care asista botezul copilului si nici aceasta nu se poate la 14 ani.

| darrio2007 a răspuns:

Moașa este femeia care ajută la nastere, nu are nici o treaba cu dusul copilului la biserică. Cu atat mai putin la varsta de 14 ani.
Vrei sa spui nașa, cea care botează copilul la biserică.

| Fatamuntilor a răspuns:

Vrei sa spui nasa
stiu ca in unele zone asa se spune la nasa.Nu poti sa fii nasa.Dar pot fi parintii tai, iar tu tii copilul in brate la biserica.
A fi nas e o responsabilitate prea mare pentru un adolelescent.
Oricum asta hotareste parintii copilului.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu știu în ce tradiții se alege moașa și aceasta participă la botez.

A fi moașă e o meserie.
Nu demult, când nu existau spitale sau maternități (cu mai puțin de 100 de ani in urmă) femeile nășteau acasă asistate de moașă.
În prezent există calificarea de moașă, daca urmezi cursurile Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) din cadrul Universității de Medicină și Farmacie.

| CiocSimion134 a răspuns:

Bună! Dacă a fi moasa, în cazul asta, consta doar sa duci copilul la biserica, atunci nu este niciun fel de problema. În fiecare zi când ma duc la biserica observ niste adolescenți care intra sau ies din incinta Bisericii tinandu-se de mana împreuna cu copii mult mai mici.