Cand e vorba sa lucrezi Pentru tine nu cu tine... Chiar e indicat sa te invete cineva ca tu sau oricare din noi NU putem invata singuri, totul se invata! Dar trebuie sa-ti pui si tu mintea la contributie nu trebuie sa ramai numai la ce ai invatat sau sa faci exact pas cu pas cum esti invatat ci evoluezi in ce ai invatat numai asa vei fi bun in ceea ce faci!
Pai ba da, cu tine, adica cu emotiile samd. Sa lucrezi cu ele
Aaa eu ma gandeam la o meserie, ca nu ai mentionat dar chiar si asa nu cred ca suna corect, corect e cum ai zis acum: sa lucrezi cu sau PE emotiile tale! nu cu tine! aceasta prescurtare suna prostesc si nu are inteles... de aceea nici nu te-am inteles! si raspund din nou la intrebare: e bine in ambele cazuri: poti,, lucra" si tu pe sentimentele tale dar daca vezi ca nu evoluezi deloc poti cere ajutor de la un psiholog, depinde de la o persoana la alta! O persoana puternica nu are nevoie de psiholog...
Si sa lucrezi deci si cu astea, cu acceptarea, rabdarea... Daca nu sunt in stare imi trebuie un psiholog sa ma ajute inseamna?
Corect!
Deci nici macar chestiile astea nu pot toti fara ajutor? Adica astea nu sunt ceva care poate oricine fara ajutor adica? In cazul tau cum a fost? Te a ajutat cineva sau? Cum a fost
Dupa cum am zis: persoanele mai tari nu au nevoie de ajutor ca trec peste aceste probleme singuri! dar nu toti suntem la fel asa ca unii au nevoie de ajutor de la psihologi, de aceea s-a inventat aceasta meserie. Psihologii lucreaza cu sentimentele si psihicul oamenilor care nu pot trece peste anumite probleme!
Eu nu am avut niciodata nevoie de psiholog pentru ca sunt o persoana puternica si am trecut peste orice problema sentimentala/psihica fara ajutor! Bine poate m-a ajutat si ca vorbeam despre problemele mele cu un prieten foarte apropiat, la fel imi spunea si el mie problemele lui si sigur asta ne-a ajutat, dar eu cred ca daca nu aveam acel prieten tot as fi trecut peste orice problema, dar asta sunt eu, tu daca simti ca nu poti trece peste niste probleme si daca nu ai un prieten de suflet cu care sa mai vorbesti despre ele atunci te sfatuiesc sa cauti un psiholog si te impaci cu el/ea pentru 2-3 sedinte si ai sa vezi totul va fi mult mai bine. Vei percepe acele probleme altfel! Bafta!
Ori s-ar putea sa ma ajute si cartea inteligenta emotionala?
Si cartea te poate ajuta dar nu prea mult...
Tu stii sa faci asta?
Da!
( dacă te referi pe partea emoțională/ psihică! )
Si cum ai invatat?
Prin AUTO- Educație!
(Dar pentru asta, trebuie să fi deja EDUCAT! )
Cum se face educatia asta?
Cum spuneam!
Prin AUTO -Educație!
Dar, pentru a reușii să te Auto-Educi Singur ( la cei 27 de ani ai tăi, pe care spuneai că îi ai )... ai nevoie de o EDUCAȚIE SERIOASĂ pe care să o ai din urmă!
Fără Educație Proprie, e IMPOSIBIL SĂ TE AUTO-EDUCI!
LOGIC, NU?!
Si daca nu ai educatia aia proprie, cum ti o faci pe aia?
Atunci, în acest caz, apelezi la cineva deja educat
Un psiholog, de exemplu
Sau, încerci să te Auto-Educi citind și înfăptuind literalmente ceea ce sugerează cărțile de dezvoltare personală.
( Dar, revin la acea Minimă doză de Educație emoțională pe care TREBUIE SĂ O AI, PENTRU A TE AUTO-EDUCA! )
Daca nu ai doza aia minima numai psihologul te ajuta?
Edmonds2342 întreabă: