|

Salut, am 14 ani și am o problema.

În ultimii 2 ani m-am înălțat foarte mult. Adică de la 1.67 cat aveam la 12 ani acum am 1.86.

Și chestia e că de vreo câțiva ani am probleme cu spatele (scolioza) și în ăștia 2 ani m-am înălțat numai în picioare iar în trunchi am rămas la fel și arat foarte biax. Acum am picioarele mult mai mari decat trunchiul iar capul și gâtul mi-a crescut. Nu vă puteți imagina cat de prost mă simt și acum mi-e frica să rămân așa. Oare daca fac gimnastica medicala o să mă ajute?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Un sport te-ar ajuta si ti-ar indrepat coloana!
Inotul este cel mai indicat, dar daca nu-ti place, poti face baschet, volei sau handbal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Creșterea este reglată de hormonul de creștere și interacțiunea lui cu ceilalți hormoni. Aceștia comandă câte celule se nasc în raport cu cele care mor. La vârstă mai înaintată acțiunea lui scade până devine nesemnificativă. Cu rapotrul dintre cap, gât, picoare și restul corpului, nu ai ce face, el cam așa va rămâne. Se mai poate schimba puțin, căci vei mai crește poate încă câțiva ani. Cu scolioza, medicul îți va recomanda ce exerciții trebuie să faci, ea se corecteză, dar trebuie să faci exercițiile zilnic, regulat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Ohhhhhh crying(((( ce mă fac? Da o dracu de scolioza acum dar în toți anii ăștia puteam regla asta. Puteam face gimnastica medicala și acum puteam să arat complet diferit... Îmi urăsc viața.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru V2004D):

Se repară, se vindecă. Dacă îți urăști viața, ține-te de nas 5 minute, fără să respiri pe gură. O să constați că viața din tine, pe care o urăști înseamnă mult mai mult decât ideea ta despre ea. Viața t, pe care tu o urăști, ea te ține în viață pe tine, nu tu o ții pe ea. Poți regla asta de acum încolo, în toți anii ce vin. Ura dtale nu rezolvă nimic.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează