| Odii09 a întrebat:

Salut, am 16 ani si vreau sa vorbesc o fază, acum 3 luni mama m-a dus in Spania la sora mea si la cumnatu meu ca ei stau aici de 13 ani, pentru ca in Romania eram consumator de droguri. Aici se comporta foarte urat cu mine, ma lasa jumate de ora afara, is foarte stricti, aici nu am prieteni deloc, toata ziua ma bate, isi bat joc de mine, cand ma duc la lucru cu cumnatu meu ma bate si ma injura toata ziua, l-am inregistrat i-am aratat la mama si la tata filmarile (tata fiind in Romania) si nu vrea nici cum sa ma aduca inapoi ca crede ca ma apuc iar de droguri, le-am promis ca nu o sa mai apuc de ele vreodata.
Am depresie toata ziua, plang, de vreo 3 ori am incercat sa imi iau viata, daca ma duc la politie nu cred ca pot rezolva sa vin inapoi in tara ca doar 16 ani

Oare imi poate da cineva sfaturi cum as putea sa vin inapoi?

4 răspunsuri:
| Bogdan1o a răspuns:

Poți merge acolo la poliție, sau la ambasada. Ai acte la tine? E aiurea cum se poarta părinții și sora...
Dar e nașpa că ai consumat, de asta le înțeleg îngrijorarea. Dar evident ce fac ei nu e o soluție. Mama ta este acolo cu tine? Cum e cu școala? Mergi la școală?
Mi-ar placea sa știu că ți se rezolva problema. Poate dai un update. Ai grija de tine. Și ce ai zis că ai făcut de 2 ori nu e nici aia o soluție

| Odii09 explică (pentru Bogdan1o):

Da, mama este aici, ma obliga sa stau aici si imi zice ca o sa ma mut singur cu ea aici, da problema e ca tot cu cumnatu meu ma duc la lucru si ma terorizează, la politie mi frica sa ma duc ca nu prea stiu limba si actele nu mi le da sora mea sa nu pot face nimic.

| Bogdan1o a răspuns (pentru Odii09):

Încearcă să vb in engleza atunci. Dar mergi la poliție neapărat. Tu ar trebui sa mergi la școală nu la lucru.

| AdeA1991 a răspuns:

In primul rand, ca parinte pot sa zic ca inteleg de ce ar fi ingrijorati, insa daca ai dovezi exista moduri.

daca te duci la ambasada si le arati dovezile stranse ei pot aranja repatrierea, de asemenea servicile sociale din Spania inca te pot lua sub aripa lor dat fiind ca esti minor.

insa tu trebuie sa te gandesti bine ce cale vrei sa iei, atat din punct de vedere al sanatatii tale cat si financiar.

bafta, si sincer tine-ti promisiunea ca nu o sa mai iei droguri. nu toti au norocul sa se mai intoarca de pe drumul acela.