anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, am 17 ani si ma consider dependent de fumat, adica nu pot vedea o zi fără sa fumez macar o țigară, aș lua pe toată lumea la 'omor' dacă nu as fuma. Ok. Ideea e ca vreau sa le las măcar o vreme, însă nu știu cum sa mă păcălesc o perioadă, pentru ca totul ține de psihic. Aveți vreun sfat vă rog? Dacă e să mă gândesc, de vreo 2 ani de zile, nu a fost o zi, deci o zi, sa nu fumez. Inițial m-am apucat acum 3 ani.

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Totule ste in capusorul tau, fiindca lasatul de fumat trebuie sa se faca brusca si sa nu te duci nicaieri in locurile unde se fumeaza, ca sa poti sa treci de cele 3 saptamani, cat ai pofta de tigari.
la 17 anisori si fumandde 3 ani de zile, cred ca ai plamani afectati si sincer, ar trebui sa ai vointa sa vrei sa traiesti, ca in stilul asta, nu apuci 20 de ani.

Răspuns utilizator avertizat
| PufulețiGratis a răspuns:

Bună.

La fel ca în cazul drogurilor sau a oricărei alte dependențe, în primul și în primul rând trebuie să cultivi foarte multă dorință și ambiție de te lăsa.
Ambiția și dorința de a te lăsa de acest viciu dăunător sănătății fizice și psihice vine de obicei în urma realizării efectelor adverse, în special a efectelor pe termen lung al consumului de tutun.
Nu doar că țigările sunt scumpe (un pachet costă mai mult de 20 RON), dar efectele negative asupra sănătății sunt uneori atât de severe încât, pot uneori face diferența între viață și moarte...

https://arhiblog.ro/cum-te-imbolnavesti-de-cancer-si-cum-mori/

https://www.google.com/......ps?/search