Ajutor bucatar, ingrijitor ( om de serviciu ), asistent (birouri ), ospatar si cam atat. Vei putea lucra maxim 4 ore zilnic. Si salariul net ( cel care il iei in mana ) e undeva la 1200 de lei lunar.
POATE ai găsi ceva gen: măturat pe jos, spălat vase, spălat geamuri și tot așa mai departe.
Dar mai bine du-te la școală!
Este adevarat, chiar de la 14 ani cu acordul scolii si a parintilor, asa e la nivel european. Eu la 15 ani am lucrat ca si casier la profi si faceam minimul pe economie, dar de exemplu la Kaufland faci cu cateva sute de lei mai mult cu tot cu bonuri suplimentare. Poti lucra si pe negru (fara contract) daca vrei bani rapizi, la zi, cum am facut eu 2 ani de zile de la 16 ani. Salariul minim net la 4 ore este de 1287 de lei lunar la ora actuala (jumatate din salariul minim net la 8 ore care este de 2574). Ma bucur ca esti dispus sa lucrezi la varsta ta, insa iti sugerez sa iti scrii cheltuielile in fiecare luna ca sa nu iti cheltui munca pe prostii. De exemplu daca iti iei o pereche de AF1 la 6 milioane, gandeste-te ca ai lucrat 40-50 de ore pentru ea.