|

Salut!Am facut 17 ani, iar la anul fac 18 Eu as vrea sa imi fac un majorat. Nu neaparat ca as vrea foarte mult acest lucru dar ma cam simt obligat deoarece cam toti colegii mei o sa si-l faca, iar mie imi e cam rusine sa le zic ca nu o sa il fac, mai ales ca sunt destul de popular in clasa.Problema este ca parintii mei nu sunt de acord cu majoratul deoarece e o pierdere in mare parte. Cel putin nu erau de acord acum 2 ani pentru ca de atunci nu am mai discutat despre asta.Ce sa fac? Ajutati-ma! Va rog

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu ar trebui sa faci o petrecere daca tu nu vrei asta si nu te simti bine. Pana la urma e ziua ta de nastere si trebuie sa o petreci asa cum vrei tu: cu familia acasa sau la restaurant, cu cativa prieteni la un suc sau la o plimbare, sau singur pe Netflix. TU hotarasti.

Majoratul este, intr-adevar, o zi speciala, dar nu pentru ca trebuie sa dai o petrecere unde sa chemi o groaza de persoane cu, care nu te intelegi doar de dragul de a te simti acceptat. Conteaza pentru ca ''oficial'' esti adult chiar daca stai pe banii parintilor. Este o etapa importanta in viata omului, dar nu trebuie sa exageram.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa fie o petrecere, poti sa iesi si la un suc pur si simplu cu prietenii tai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ideea e ca nu trebuie sa te simti obligat, dar sa nu iti doresti TU sa faci o paranghelie macar cand faci 18 ani, mi se pare o mare prostie. Ce poti sa faci daca ai tai sunt chitre sau/si batuti in cap si nu inteleg asta?! Strange bani de pe acum si la momentul respectiv organizeaza ceva. E simplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt de-acord cu parintii tai, in plus, petrecerile de majorat mi se par penibile. Nu mi se pare in regula sa ne simtim obligati sa facem o petrecere doar pentru ca si ceilalti o fac.

Nu-i asculta pe cei care vor spune ca vei regreta ca nu iti faci majoratul, ca e un moment unic si altele. Sa fim seriosi, sunt lucruri mai importante de facut decat sa serbezi cu mare fast faptul ca, teoretic, ai devenit adult.

Sfatul meu ar fi sa iti iei cei mai apropiati prieteni si sa faceti ceva simplu. Nu o sa poata spune nimeni ca nu ti-ai sarbatorit ziua, dar nici nu o sa dai bani si timp aiurea pe o petrecere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AC4S4):

Mersi mult

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează