anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut,anul acesta am examenul de clasa a VIII-a opta, aș vrea sa merg la un liceu cat de cât si sa fac si o facultate dacă de poate doar că sunt praf la matematica, ma chinui sa trec clasa. Am doar media 5, la romana am 7-8 ce sa fac sa învăț mai mult nu cred ca o să iau mai mult de 5 la examen.
sad

Răspuns Câştigător
| NoahS a răspuns:

Daca iti permit parintii si banii, poti sa mergi la meditatii. Pe mine m-au ajutat dar unii profesori cer multi bani pe ele.
Daca nu, pana cand ai examenul, fa tot ce poti sa reiei toate lectiile (de pe YouTube, de pe site-uri de matematica, de la scoal, de oriunde) Nu este asa greu, doar ca e nevoie de multa munca.
Eu sunt clasa a 9-a si stiu ca e oribil sa stii ca nu te descurci la examen la o materie. Eu am avut problema asta la romana dar am invatat cateva luni zi de zi fara pauza si am avut norocul sa intru la cel mai bun liceu din oras. Deci orice ar zice cineva, stiu 100% ca munca asiduu face tot la examenele si programa scolii din Romania.

Răspuns Apreciat de Editori
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Sa inveti mai mult la mate sau romana? Le iau pe rand...
A) Mate:
Eu una cel putin am invatat cel mai bine singura, citind materia si incercand sa inteleg de ce e asa. Sfatul meu e sa inveti teoremele formulele etc, incearca sa le intelegi si fa multe probleme.
B) Romana
Citeste mult pentru ca se pune mult accent pe asociere. Uita-te la caracteristicile rezumatului, scrisorii, paginii de jurnal etc. Iar la gramatica trebuie sa inveti pe de rost cel mai mult, e destul de intuitiv aici.
Si eu sunt a 8a si ma pregatesc de examen, daca vrei sa invatam impreuna la mate sau romana...
Succes in iunie! happy

2 răspunsuri:
| OvidiuSpeed a răspuns (pentru rosessunflowersandlillies):

Mersi de sfat, faza este ca am ramas in urma cu lectiile adica toate cele predate până acum nu le inteleg prea bine, incerc sa fiu atent în clasa dar parca nu pot sa inteleg ceva din toate formulele si calculele de acolo.Succes si tie

| rosessunflowersandlillies a răspuns (pentru OvidiuSpeed):

Mersi happy. De asta ziceam sa le iei din a 5a, de la prima lectie. Daca incepi direct cu functiile clar nu vei pricepe, fiindca nu ai bazele. Degeaba esti atent in clasa daca nu intelegi despre ce e vorba. E ca si cum ai spune ca nu stii sa numeri, insa te astepti sa intelegi matematica de liceu doar fiind atent happy. Ideea e sa reincepi cu bazele si sa te asiguri ca le stii bine pe alea, si abia apoi treci mai departe la a 6a, apoi a 7a, si in final a 8a.E bine ca esti atent, doar ca incearca sa faci asta dupa ce ai reluat singur sau cu un profesor bazele, abia dupa ce le stapanesti pe alea vei intelege ce se intampla la clasa.