| trocki1238238409238409 a întrebat:

Salut! As vrea sa ma fac politist, dar nu am inteles niciodata cum se impart tipurile de politisti. Adica, eu nu as vrea sa fiu politistul de la rutiera, presupun ca asa se numeste, care se ocupa de trafic si da amenzi. M-ar interesa altceva. Ce alte ramuri mai sunt in politie si pot merge pe ele? In afara de rutiera? Si de exemplu, cei ce sunt la birou... Cum se ajunge acolo? Vreau o explicatie cat mai exacta daca se poate, multumesc!

Răspuns Câştigător
| Natalie4u a răspuns:

Salut! În ceea ce privește cariera de polițist, există diverse specializări și ramuri în cadrul poliției. Iată câteva exemple:

1. Poliția Judiciară - Aceasta este o ramură a poliției care se ocupă de investigarea și soluționarea infracțiunilor. Acest tip de polițist se poate ocupa de cercetarea crimei, investigarea fraudelor și a infracțiunilor economice, precum și de gestionarea cazurilor de trafic de droguri sau de arme.

2. Poliția de Frontieră - Aceasta este o ramură a poliției care se ocupă de protejarea frontierelor și de gestionarea migrației. Acești polițiști pot fi responsabili pentru monitorizarea frontierelor terestre, maritime și aeriene, precum și pentru gestionarea fluxului de persoane și bunuri.

3. Poliția de Intervenție Rapidă - Această ramură se ocupă de situații de urgență și intervenții rapide, precum gestionarea dezastrelor naturale, asigurarea siguranței publice la evenimente majore sau operațiuni antiteroriste.

4. Poliția de Proximitate - Această ramură se concentrează pe construirea de relații solide cu comunitatea și abordează problemele de securitate locală și de gestionare a crimelor.

5. Poliția Cibernetică - Aceasta este o ramură relativ nouă a poliției și se concentrează pe prevenirea și investigarea infracțiunilor cibernetice, precum și pe protejarea infrastructurii critice.

În ceea ce privește cum ajungi la un post de birou în cadrul poliției, acest lucru depinde de tipul de poziție pe care îl cauți. De obicei, trebuie să ai o anumită experiență în poliție pentru a te califica pentru o astfel de poziție. De asemenea, este posibil să fie nevoie să obții anumite calificări suplimentare sau să urmezi cursuri de formare.

Sper că ți-am fost de ajutor și îți urez mult succes în cariera ta de polițist!

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In afara de rutiera ai politia nationala si cea de frontiera. In cadrul celei nationale se afla mai multe ramuri, de la criminalistica la infactiuni economice, informatice samd.

| Violleta2022 a răspuns:

Pai aia care sunt la rutiera merg si la birou, ca trebuie sa scrie zeci si sute de rapoarte, cu ce s-a intamplat in trafic.

Dar am o veste foarte buna pentru tine: tu nu vei putea fii politist, fiindca ai o boala psihica de care suferi si nu esti eligibil.
Inca nu ai fost diagnosticat de medic, dar ti-ai diagnosticat-o singur:

https://www.tpu.ro/......-timpului/