| johnww a întrebat:

Salut, astăzi s-au făcut 6 săptămâni de când ma dau cu epiduo gel(benzoyl peroxid 2.5 și adapalena 0.1), ceva de la cerave de curatare și una de hidratare, asta a spus dermatologul sa iau.
Ideea e ca nu vad vreo diferenta pana acum, problema mea e ca am semne de la acnee, niște semne rotunde, roșii pe obraji și în jurul gurii.
Mi-am luat și crema din aia spf 50 pentru soare cică și ma dau zilnic de vreo 4-5 ori pentru ca la lucru transpir foarte mult și cică asa trebuie sa ma dau.
Mai merita sa continui cu astea, adică sa îmi cumpăr în continuare? Ideea ar fi ca la școală oricum nu ma mai duc cu astea pe fata, mai bine continui sa lucrez pentru ca e mai avantajos decât sa stau cu nervi la școală când vad pe alții ca n-au nimic pe fata. Am 16 ani

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

ți-am zis ce să faci, intră acolo să vezi experiențele altora

Răspuns Apreciat de Editori
| infinitylove99 a răspuns:

Sufăr de acnee și tot ce îți pot spune este să te ții de această rutină pe care ți-a recomandat-o dermatologul. Și eu am semne și te înțeleg perfect, îți recomand să dai joi grupului de pe Facebook The Ordinary/Grupul fanilor din Romania (Ingrijirea pielii e o prioritate). Pe acest grup vei găsi informații valoroase și persoane care te vor ajuta cu sfaturi despre rutina ta de ingrijire. Sănătate!

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ca să dea rezultate o rutină de genu trebuie făcută în continuare! Îți recomand grupul the ordinary pe Facebook, informații folositoare despre cum să-ți alcătuieși o rutină în funcție de problemele tenului.

| johnww explică (pentru Adry05):

Pai cât sa mai continui cu astea? Cum am început tot asa am rămas, semnele roșii de pe fata nu s au dus deloc în 6 săptămâni, cât sa mai țin?

| Donsavas a răspuns:

Nu poți spune asa ceva. Acneea e o boala și nu are de ce sa ți fie Rușine cu asta. Nu tu alegi sa suferi de asa ceva. Ce ai tu este pe fond psihic, se numește anxietate. Ai un disconfort fiindcă esti diferit. Anxietatea nu trebuie sa te oprească din ați continua studiile.

| johnww explică (pentru Donsavas):

Am avut destule probleme în clasa a9a din cauza asta și dacă nu îmi trec astea de pe fata pana începe școala nu sunt șanse sa ma mai duc

| Donsavas a răspuns (pentru johnww):

Comportamentul asta evitând ascunde anxietate, frica de a fi criticat.
Poți sa discuți cu un psiholog sau sa urmezi un tratament medicamentos de la psihiatru pentru anxietate dar nu sa abandonezi scoala

| Donsavas a răspuns:

Îți recomand săpunul cu sulf și suplimentele cu zinc. Ar trebui sa ajute. Încearcă și probiotice.

| johnww explică (pentru Donsavas):

Am luat doxiciclina mult timp fără niciun rezultat, nu cred ca pastilele ma ajuta

| Donsavas a răspuns (pentru johnww):

Cum sa nu ajute? Ba sigur ca ajuta. Ele distrug bacteriile din interiorul pielii
E de preferat sa folosești creme sau soluții antibiotice, nu pastile

| XKronstadt a răspuns:

Acneea poate fi ținută sub control doar folosind un săpun cu glicerină, plus o alimentație care să nu conțină grăsimi în exces, în primul rând. Nu trebuie să cumperi zeci de creme prescrise de un idiot, care a terminat facultatea băgând plicuri în buzunarele profilor.
Există și băi de aburi ale feței, sau ale întregului corp, bazate pe plante.
Trebuie să urmezi sfaturile unor profesioniști, nu ale unor papagali cu pretenții de medic. Caută pe net cei mai buni dermatologi și nutriționiști. Ia legătura cu ei și află cum poți să rezolvi problema, indiferent câți bani costă. Sănătate!

| johnww explică (pentru XKronstadt):

Pai dacă cauți pe net cele mai bune tratamente sunt peroxid ul de benzoyl și adapalena sau retinoizii, deci nu cred ca doctorul chiar e cum zici tu