|

Salut, ca o prezentare: mă numesc Andrei, am 17 ani, sunt în clasa a 11-a.

De la un timp am niște gânduri. Aceste gânduri constau în ideea că nu fac deocamdată nimic cu viața mea. Mă mustră faptul că nu știu ce vreau să fac în continuare cu viața mea, ce căi să apuc. Pe plan școlar stau cam slab, însă doresc să termin liceul, să iau examenul de bacalaureat. După ce o să realizez acest lucru, nu știu ce să fac mai departe. Nu vreau să ajung un simplu angajat, care lucrează 10 ore pe zi pentru un salariu de rahat. Nu vreau să fiu un simplu om, cu o viață monotonă, un om "care mănâncă să nu moară". M-am gândit să urmez academia de poliție sau să intru în armată însă simt că aceste meserii tot nu m-ar satisface spiritual. Vreau să mă implic în campanii, vreau să ajut lumea din jurul meu care merită ajutată, cred că ar trebui să caut asociații de voluntariat, însă nu știu cum trebuie să procedez. Simt că am multe de spus însă nu știu cum să mai continui. laughing

Nu vreau să fiu un mediocru toată viața, vreau să am o gândire abstractă să știu ce să spun, când să spun.

Ce cărți știți pentru o îmbogățire a vocabularului, care să mă ajute pe plan spiritual și la o gândire cât mai rațională?

Ce credeți că ar trebui să fac ca să fiu satisfăcut de viața mea?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Raspuns la ultima intrebare: sa te bucuri de ea. Durează o fracțiune de secundă ca viata ta, din rai sa devina iad.
Sa te implici in campanii, sa ajuti, foarte bine, dar ce stii sa faci?

| a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Ce ar trebui să știu să fac pentru ce?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

"Vreau să mă implic în campanii, vreau să ajut lumea din jurul meu care merită ajutată" - pentru ce ai zis aici. În ce campanii sa te implici, ce tematici, in ce sens "sa ajuți lumea"? Ce stii sa faci ca sa-i ajuți, sa te implici si etc? E o diferenta intre a-i "ajuta" pe oameni cu o vorba buna si alta in a-i ajuta cu niste proiecte pentru a obține niste fonduri, de exemplu.

| a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Am înțeles. Având în vederea vârsta pe care o am cum aș putea sa i ajut cu niște proiecte pentru a obține fonduri?
M-as implica in orice fel de campanie, care sa ajute mediul înconjurător de exemplu: plantarea de copaci și altele. M-aș implica in stoparea poluării de exemplu. Cum trebuie sa procedez sa pot face ceva?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Era doar un exemplu intre diferențele de "ajutoare".
Din campanii de genul, au de castigat (dpdv financiar) sau nu, doar oamenii mari, de exemplu o campanie de plantare o are și o renumită firma de bere. Oamenii care planteaza sunt simpli executanti, consumatori, simpatizanți si/sau oameni ca tine care doresc să contribuie cu ceva folositor. Dar tu ai spus ca nu vrei sa fii mediocru, sa lucrezi pe nimic si etc. Deci asta cade. Care-i cel mai mare, frumos și imposibil vis al tau? Ce te.ar face fericit? Ai sa fii surprins cate "ramuri" are fericirea in functie de persoana pe care o intrebi.

| a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

As fi mediocru dacă vreau să plantez niște copaci, de pe urma cărora într-adevăr nu o să câștig bani? Și nu e adevărat că aș lucra pe nimic, aș lucra pentru o lume mai bună zic eu.

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Din acest punct de vedere, ai fii foarte castigat. De fapt, toți am fi. Dar eu, ma refeream strict dpdv financiar, căci in intrebarea ta, ai spus ca nu vrei sa ajungi un simplu muncitor, dar nici cu scoala nu te împaci. Bani din cer nu pica. Exista electricieni ce castiga 4000 de lei in tara (un salariu bun, parerea mea) si exista tineri cu o facultate terminată, de obicei, una, aleasă prost, care muncesc în fabrici pe 2200 lei. Parerea mea e sa faci fix ce.ti place. Acum, profita ca inca esti pe banii părinților și n.ai nicio grija, de fapt ai 1 si anume sa.ti iei bacul. Hârtia asta reprezintă cheia spre o lume mai buna. Fara mare toceala, poti intra la subofițeri (poliție, jandarmi, armata recrutează de la 10 clase in sus). Vei avea un salariu frumușel. Sau poti sa înveți serios si sa urmezi o meserie de viitor. Alegi o ramura din aceasta lumea a IT-ului (un exemplu banos). Plantand copaci, vei fii castigat spiritual. Sa lucrezi pentru o lume mai buna, vei fii milionar in câștiguri spirituale, dar de mâncat cine.ti va da? laughing Tu, singur nu poti schimba nimic. Esti o minoritate, iar minoritatea se supune majorității. Gandeste-te bine la ceea ce vrei sa faci, ca sa nu te trezesti muncitor necalificat.

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca sa iesi din mediocritate si sa-ti construiesti un viitor bun, frumos si banos, trebuie doar sa inveti!
Este unicul lucru care te va ridica din mocirla si osbcuritatea, in care te afunzi acum.
Pune mana serios pe invatat, ia note mari, termina liceul si ia BAC-ul cu sanse mari la o facultate buna, care te poate propulsa in domenii banoase, sau spectaculoase.
Fa-te medic sau orice iti place, dar fa-o acum, cand inca poti schimba totul, in favoarea ta, incepand cu cultura generala si scoala, de zi cu zi.
Daca chiar vrei sa faci ceva cu viata ta, nu et mai plange si pune mana pe invatat, ca numai de acolo iti poate veni sansa pe care o astepti.

| a răspuns:

Dta ești un om deosebit, căci cauți un sens mai profund al existenței. Acesta este un semn de trecere spre maturitate, pe care îl ating foarte puțini oameni.
Ca să afli mai multe despre tine și potențialul tău, să găsești o cale, poți încerca o tehnică de meditație. În funcție de orașul în care ești, te pot îndruma unde să cauți.

| a răspuns:

Parca esti frati-miu, exact asa gandesc si eu, pai nu stiu, depinde de ce poti face si depinde ce pregatire o sa ai, ca fara carte, cum sa reusesti? Ca sa ajuti pe altii intai trebuie sa te poti ajuta pe tine, ca altfel cum sa ajuti pe altii?
Evident ca daca puteai sa te ajuti o faceai, ca de aia ai venit aici, tocmai ca nu vezi solutia.
Nu trebuie sa citesti in carti ce trebuie sa stii tu, sa stii ce ai vrea sa faci, sa stii ce te atrage.

Programator ti-ar placea sa fi? Sa lucrezi 6-8 ore pe zi si sa iei un 1000-1500 Euro bani in mana? Asta e cea mai tare treaba, bani multi si poti alege sa lucri mai putine ore si iei cat altii in 12 ore pe zi. Si asa ai timp si bani, nu vei lucra 10 ore si nici pe salariu mic.
Cum sa ajuti pe altii daca nu te poti intretine? Nu merge.

Daca nu vrei nici asta, atunci trebuie sa ai o inteligenta mult peste medie sa faci afacerea ta.

Sau poate ai vreo depresie mascata care-ti ia orice dorinta si motivatie, nu stiu cum erai inainte.

| a răspuns (pentru Mosotti):

Sincer chiar mi-ar place sa lucrez in domenul IT, si iti dai seama ca oricui i-ar plăcea sa ia atatia bani si sa lucreze 6-8 ore. Problema e ca nu am urmat un liceu de genul, eu sunt la un liceul tehnologic in care teoretic o sa ies cu calificarea de tehnician in transporturi, practic eu nici nu stiu ce inseamna aceasta calificare. Cum as putea eu acum sa fac sa ajung sa lucrez in domeniul IT? Pot face o facultate de informatică? Mă vor primi, având in vedere ca nu stiu mai nimic in acest domeniu?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Normal ca te vor primi, primesc si pe aia care au facut liceu uman, nu conteaza! Multi nu au facut liceu de info cand se duc la fac de info, acolo inveti bazele si apoi mai mult, si multi deja din an doi se si angajeaza, deci du-te la info neaparat, m-am dus eu in 2013 si asa este, deci nu zic din citite. Nu rata ca daca ratezi, atunci chiar nu ai mai avea scuze.

| a răspuns:

Voluntar la SMURD. Primul pas sa inveti disciplina, sa fii atent si responsabil si totodata faci ceva util cu viata ta.

| a răspuns:

Parca ar fi descrierea mea, in afara de prima parte cu nume, vârsta... Chestii. Abia aștept sa vad ce răspunsuri o sa primești, deoarece sper sa ma ajute și pe mine.

| a răspuns:

Salut, ca sa fi satisfacut, alege-ti o meserie care sa iti placa. Multi oameni de succes asa au facut.