| FcsbESteaua a întrebat:

Salut! Daca nu am fost la niciun curs/seminar/laborator, am dat examenele doar in iarna si de atunci iar nu am mai fost, am 11 credite si sunt anul 1, este posibil sa mai trec anul? S a bagat si ca se platesc absentele daca ai mai multe de 4 la unele materii sau 2 la altele, daca nu platesc acum si nu intru in examen, pot sa intru la restanta si sa mai trec anul? Sau cum se procedeaza?

4 răspunsuri:
| Bogdan1o a răspuns:

Acuma nu vreau sa fiu rău dar după ce mai mergi la facultate daca nu frecventezi. Trebuie sa vb cu profesorii. Să vezi la fiecare materie ce trebuie sa faci sa intri in examen, apoi de la secretariat să întrebi cate credite îți trebuie pe an sa treci anul. Să vezi un calcul cu banii cum ti merita. Poate nu te lasă să dai și trebuie să recontractezi materia.

| Furnicuta000 a răspuns:

Sanse sunt dar ar insemna sa te duci sa recuperezi laboratoarele care sunt obligatorii, sa te milogesti pe la profi sa te bage in examen, sa ramai cu restante in toamna (care sunt gratis), sa ramai cu restante in anul 2 care se platesc (poate sa fie si 500 lei una). Daca ai ajuns in situatia asta inseamna ca nu iti place aceasta facultate si acest domeniu si nu merita sa te chinui in continuare. Iti spun din suflet si din experienta, nu continua ceva ce nu iti place si care nu merge

| FcsbESteaua explică (pentru Furnicuta000):

Este adevarat, nu este ceva ce mă dă pe spate, dar cand am fost in vara sa ma interesez de aceasta facultate, doamnele de acolo mi au spus, ca este perfect pentru a avea timp de un job, deoarece terminam orele devreme, pana in 14 maxim, ca sa înceapă anul si să primesc orarul, termin cel mai devreme la 18 si încep la 8 dimineata și nu este cine stie ce facultate, este USAMV, Facultate de management si dezvoltare rurala, adica am fost colegi la ASE care fac mult mai putine ore și ies mult mai devreme, eu am ales aceasta facultate deoarece mi s-a spus ca este usoara si putine ore, nu am cum sa stau de la 8 dimineata pana la 18 la nicio facultate, nu ma pot vedea sa pot sa fac asta, totusi nu inteleg de ce doamnele de acolo mi-au spus ca orele dureaza pana in ora 14. Aș vrea totusi sa pot sa o duc pana la capat

| Pacientul0 a răspuns:

Dacă nu ai fost la cursuri și seminarii și ai absențe neplătite, s-ar putea să nu fii lăsată să dai examenele finale. Dar poți încerca să plătești absențele și să susții restanțele. Cel mai important e să te informezi rapid la facultate și să vezi ce opțiuni ai.