| Porphyrios a întrebat:

Salut! Îmi poate explica și mie cum este cu procentajul % la bere?
Dacă un bidon de 1l are 5 % alcool, si o doza de 500ml are tot 5% alcool, nu ar fi trebuit ca bidonul sa aiba mai mult alcool %? Îmi poate explica și mie cineva să înțeleg, nu mă luați la mișto chiar nu stiu si doresc sa inteleg doar!

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Concentratia totala de lichid are in componenta 5% alcool, indiferent de cantitate. Daca este o cantitate mai mare de lichid nu inseamna automat ca trebuie sa aiba o concentratie de alcool mai mare. Concentratia de alcool nu se aduna in momentul in care ai o cantitate mai mare de alcool.
Adica, daca tu ai 100 ml de bere si o pui intr-o sticla unde mai ai 100 ml de bere, acel 5% alcool NU se va aduna cu acea concentratie de 5% alcool deoarece NU asa functioneaza cresterea concentratiei unei substante. O substanta ce are gradul X de concentratie % creste doar atunci cand este adaugata o cantitate din aceeasi substanta de concentratie X > (mai mare decat x). Mai bine de atat eu unul nu stiu sa iti explic.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hai că nu cred că e pe bune întrebarea

| Fatamuntilor a răspuns:

La fabrica berea se face in cuve foarte mari de sute de litri,apoi se umple in petu-ri,doze, sticle, concetratia fiind acelasi
La fel si pentru bauturi spirtase, vin, etc.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu chiar existi? Tu crezi ca la fabrica de bere se face bere pentru o doza sau pentru un bidon de 1 l?

Ai un butoi de bere, 5% alcool. Din el umpli un bidon de 1 l si o doza de 500 ml.
Ce concetratie are berea din bidon? Dar cea din doza?

| StoicAnalysis a răspuns:

1l de bere cu 5% alcool = 50ml continut de alool pur
500ml de bere cu 5% alcool = 25ml continut de alcool pur

Cand pe recipient iti zice 5% cantitate de alcool, inseamna ca are 5% din cantitatea totala acelui recipient, ca fiind alcool pur.
Daca ai un bidon de 1l si o doza de 500 cu aceeasi concentratie de alcool la ambele, nu inseamna ca ambele au aceeasi cantitate de alcool pur.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Este diferenta intre concentratie si cantitate. Un bidon si o doza pot avea aceeasi concentratie de alcool insa cantitatea este mai mare.
Gandeste-te ca iei o oala mare, o umplii cu apa si o pui la fiert. In apa aceea adaugi 1kg de zahar. Dupa ce zaharul se topeste si solutia devine una omogena, toarna solutie intr-un pahar si ce a ramas intr-un bidon. Ambele vor avea aceeasi concentratie de zahar, insa bidonul va avea mai mult zahar