|

Salut!

In seara asta am iesit in oras cu sor-mea si cu o fata din clasa ei. La urma, le duceam pe ele acasa la fata asta si erau mai multe blocuri unde locuia ea. Pe o banca erau un grup de fete si băieți(vreo 5 sau 6), unii erau tigani si aveau in jur de 11 sau 12 ani si vreo 2 fete aveau vreo 16. Sor-mea gresise blocul si un copil de 11 ani din grupul ala s-a bagat aiurea in seama si i-a zis lui sor-mea "da nu mai stii pe unde mergi? Greșești blocul?" (Ceva de genul) si sor-mea i-a răspuns: "Vezi-ti de treaba ta.". Apoi ăia au început sa vorbeasca urat si sa înjure si automat m-am enervat si am început si eu sa vorbesc urat si la urma am strigat in gura mare "mu*stelor".

Eu, sor-mea si prietena ei am intrat in bloc si dupa 1 min a apărut toata banda de puștani si o fata incepe sa tipe si sa ma cheme afara; zicea: vino fă că-ți arat eu ție, te zdrobesc." In momentul ala nu prea stiam daca sa ies sau nu, pentru ca ei erau mai multi decat noi si eu am 15 ani iar sor-mea si prietena ei au 12. Ele nu prea ar fi fost in stare sa bată. Mie nu mi-ar fi fost frica sa ies sa ma confrunt cu ea, doar ca era imposibil să-i "înving" pe toti si nu am iesit, dar am sunat-o pe fina lui mama care locuiește tot prin blocurile alea si cand au vazut ca sun la cineva, au plecat.

Daca fata aia ar fost singură, as fi iesit fara nicio ezitare.

Intrebarea este, cum ar trebui să reacționez in genul ăsta de situații? Niciodată nu m-am bătut cu cineva pe bune, dar nu mi-e frica sa o fac. Am incredere in mine si in capacitățile mele.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu-ti mai pune capu cu astia ca nu faci decat sa-ti creezi probleme. Astia au bande si de 20-30 de oameni cand se aduna, nu e de joaca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii inteligenți nu recurg la violență decât în ultima instanță. Într-o bătaie din asta orice se poate întâmpla: lovești pe cineva și cade cu țeasta pe asfalt și-l ai pe conștiință ori ți se întâmplă ție asa ceva. Ca să nu mai vorbim de faptul că dacă erau țigani, puteau să aibă vreun șiș la ei ori și-ar fi chemat toate rudele să vă alerge cu săbii ninja prin cartier...
Ai fost mai mult inconștientă decât curajoasă și urmările puteau fi (și încă mai pot fi) neplăcute, ar trebui să te abții data viitoare, oricât de tare te-ar enerva, e mai bine să ignori comentariile răutăcioase și să nu intri în conflicte dacă nu faci parte la rândul tău dintr-o bandă ori clan de infractori care să te apere în caz de ceva...
În viață e bine să-ți alegi bătăliile cu înțelepciune, asta era una care nu merita efortul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand ai gura mare si vorbesti porcos, este normal sa o iei si peste gura. de data asta ai scapat, dar sunt convinsa ca te vor urmarii si iti vor da putina bataita.
Si sincer, nu le condamn, odata ce vorbesti atat de porcos.
Pacat ca nu te-au educat parintii, ca de erai fii-mea, te bateam si cand mi-ai fii venit acasa cu problema asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Violența nu duce la nimic bun, oricum în astfel de cazuri trebuie să ignori astfel de oameni. Mai ales țiganii, ăia sunt sălbatici, dacă te iei de unul sar toți să îl ajute și nu rezolvi nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează