Întrebare recomandată | marycanfly a întrebat:

Ma numesc Maria, anul acesta implinesc 16 ani si sunt din Chisinau. Doresc sa invat in Bucuresti dar nu stiu cum va fi atirnarea fata de mine, fiind basarabeana. Voi ce parere aveti despre moldovenii ce vin sa invete in Romania? Imi este important sa stiu pentru ca sunt o persoana comunicativa si as dori mult sa invat in capitala dar as putea deveni inchisa daca m-ar ignora colegii si daca nu as avea prieteni din cauza nationalitatii mele.
Va multumesc anticipat))

Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Si eu sunt moldoveanca big grin
Toti spun ca o sa fie bine.E bine sa fii optimist dar trebuie sa vezi si posibilitatea in care dai peste o clasa de " fite " in care o sa fie fete de-ala de bani gata (dupa mine fiecare clasa are cate una/2) sigur o sa se ia de nationalitatea ta.
Mai ales daca vei fi prima din clasa toti vor cauta sa-ti gaseasca defecte etc.
Ideea e ca tu nu trebuie sa le asculti pe ele. Daca esti sociabila iti vei gasi repede prieteni buni.Atata timp cat tu o sai asculti pe ei(prietenii) si nu pe ceilalti care te vor judeca, totul va fi bine!
Numai bine!happy

6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Esti foarte draguta.Si eu am 2 colege din Chisinau si ni mi se pare ca este o problema ca nu sunt romance, ba chiar le invidiaza ceilalti si daca tu te porti frumos si ceilalti se vor purta frumos cu tine, asta e regula.

| marycanfly explică (pentru Bondarel99):

Multumesc mult pentru incurajare)) Sper ca voi trece concursul si voi avea posibilitatea sa invat in Bucuresti, iar acum, cind stiu ca sunt oameni asa buni acolo voi fi inca mai increzuta) Mersi mult inca odatawinking

| gyovany95 a răspuns:

Draga mea Basarabeancă! Eu mai am un an și merg la facultate în București, și sincer să fiu, moldovean fiind (din Vaslui) uneori îmi pun aceleași întrebări ca și tine. Am avut ocazia să cunosc câțiva Basarabeni și efectiv sunt geniali oamenii ăștia. Atâta timp cât ești o fire sociabilă nu te va respinge nimeni. E firesc, vor fi și cei care se vor uita urât la tine și care te vor jigni, dar în mare ai doar de câștigat! Riscă! E un pas înainte pentru tine și nu cred că cineva poate să-ți facă prea mult rău astfel în cât să devii o inadaptată. Dacă o să mai vorbim după ce ajungem acolo, să-mi spui cum e, și cum ai reușit să te integrezi! Mi-ar plăcea să-ți aud părerea după ce ai ajuns acolo.

| ElenaSA a răspuns:

Si eu am intalnit persoane din Chisinau ca nu numai ca s-au integrat bine, dar s-au descurcat si cu invatatul.

| madastar18 a răspuns:

Stai linistita
Colegii, prietenii, profesorii o sa te inteleaga ca tu esti o luptatoare, ca sa faci impresie si sa nu te ignore la primele,, lucrari'' ia niste note mari si dupa o sa vezi cum se schimba situatia.
Salut sper ca te-am ajutat.

| emylia2000 a răspuns:

Mie una imi plac moldoveniii. Bunicii mei sunt din moldova si mi se par foarte de treaba.Asta cred eu despre toti moldovenii.Sunt niste oameni de treaba, seriosi si atenti. Sper ca am putut sa iti fiu de folos.