|

Salut! Sunt din Republica Moldova și voi fi primul an la colegiu. Locuiesc mai departe de capitala și voi sta la cămin. Faza este că nu chiar știu tot despre căminele din Chișinău și câteva ghiduri de supraviețuire. M-ar interesa și unele sfaturi de la cei mai „experimentati" dar și o lista de tot ce am nevoie pentru viața studențească.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Salut, am mai scris cuiva despre camine, insa despre caminele din Romania, nu stiu din pacate cum e cu cele din Rep. Moldova.
Deci:
-de gandaci nu te speria ca daca sunt personalul este obligat (din cate știu) să deratizeze camera
-la cămin îți iei chestiile uzuale, pentru toaletă, pastile, etc.
Dacă stai o săptămână și după mergi acasă, n-o sa fie o problemă mare, dacă stai mai mult de 2 atunci va trebui sa îmbrățișezi ideea de spălat la mână.
-cantina: primele 2 zile daca nu ma-nsel nu este deschisa (cel putin la mine la camin așa era; tu să întrebi să fii sigur) deci va trebui sa înveți unde sunt magazine să-ți iei mâncare.
Si că tot vorbind de mâncare, vezi c-o sa ai zile în care mâncarea n-o să fie pe placul tău, deci recomand un fierbător (simplu(filament d-ăla) sau cană) și supe instant. Nu-ti imaginezi cat de mult te vor salva cand vei da de zile negrewinking
-banii: pastrează cât poți de mult, vor veni zile grele în care nu vei avea nici supe instant și nici bani de diverse.
Sugestia mea este să păstrezi întotdeauna dar întotdeauna în portofel bani pentru transport + autobuz/taxi + încă 10 lei (you never know).
Despre cum o să înveți, presupun că vei sta cu alți 2-5 în cameră și crede-mă niciodată n-o să fie liniște (decât dacă dai de niște băieți de treabă și care învață), dacă acel cămin dispune de sală de teme/consultații/etc, fii sigur că ăla va fi locul tău de veci pentru teme.
-colegii de cameră: cu cât sunt mai mulți, cu atât mai bine dar cu atât mai rău! Deci ai cu cine socializa însă există un risc ca unul dintre ei să nu te suporte (mi s-a-ntamplat). Sfatul meu e să te dai bine pe lângă toți ( să fii ok cu ei).
Umm... internetul: depinde de cămin, ideal ar fi să ai pe telefon.
Vestiarele: nu uita de un lacăt special! Dacă este unul normal cu cheie simplă, mai mult ca sigur se va potrivi cu ale celorlalți și nu va fi prea ok. Știu că sunt...2005 - 2220 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează