|

Salut!

Sunt la UPB, anul 1 si am deja 3 restante pentru ca am fost lenesa, dar am fost si am lucrat aproape la toate seminariile si laboratoarele si am fost la primele cursuri si la examene.Visam ca o sa am bursa, dar acum ma chinui sa trec in anul 2 fara sa repet anul 1.Ce sfaturi aveti?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa pui mana serios pe invatat si sa-ti iei toate restantele, ca poti sa ramai fara facultate, daca ai restante in anul 1, fiind nevoita sa dai examen la facultate din nou.
Ori sa renunti definitiv la fcaultate, daca nu ai chef sa o faci.
In ce priveste bursa, o iau doar copii cu adevarati destepti si muncitori.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Wow! Rămâi fără facultate dacă ai restanțe în anul 1? Din câte știu eu nu promovezi anul dacă nu ai suficiente credite, credite pe care le obții promovând examenele. Fiecare examen are un anumit numar de credite, daca nu ma înșel, din 80 de credite posibile(poate să fie un alt numar, difera de la o facultate la alta) eu știam că poți promova anul cu 40(50%).

| a răspuns (pentru Green66):

Da, ramai fara facultate, daca ai restante in anul 1.
Daca esti anul doi sau mai mare, ramai repetent, dar in anul 1, pierzi facultatea.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Când se întâmpla asta, in epoca de aur?
Eu am avut colegi care au promovat anul 1, care au intrat în anul 2 cu 3, 4 sau 5 restanțe.

| a răspuns (pentru Green66):

Pai pe vremea ei iti dai seama ca era diferit.
Eu am fost la UPB si din 60 credite cate ai in anul 1, trebuie sa ai minim 35 la sfarsitul anului (adica in septembrie) ca sa treci anul. Dar multe facultati din UPB aproba si cu 30 sau mai putin pentru ca e de inteles ca nu o sa vrea nimeni sa repete anul 1 si nu vor sa piarda studenti. Dar totusi sa nu se culce pe o ureche si sa faca minim 35 ca are timp si in sesiunea de toamna.

Dar ia stai putin Nico! Tu ai restante la examenele din presesiune sau nu ai intrat in examenele din sesiune? Ca daca e a doua varianta, atunci e groasa rau. Nu vei putea da examenele in toamna in cazul asta. Si sa nu cumva sa lipsesti de la examene, du-te chiar daca nu prea stii nimic ca unii profesori sunt intelegatori si dau 5 si daca vad ca stii cat de cat. Deci tine-te de carte ca ai timp sa iei bursa, bursa se da pe fiecare semestru, pana in anul 4 prinzi tu macar una, nu e deloc tarziu.

| a răspuns:

Să te gândești bine pentru ce ești acolo. Ce se întâmplă dacă faci efortul să înveți și dacă nu îl faci, în viitor.

| a răspuns:

Pune mâna să înveți, cu lenea nu treci anul.

| a răspuns:

Hm...ok...voiam sa-i raspund lui Ioneasca1001, dar spre surprinderea mea n-am reusit laughing) se pare ca ma ignora?!? Dar tot insist sa pun comentariul. poate il va citi:
Scuza-ma ca-ti spun, dar uneori dai niste raspunsuri enervante. Produc o stare de indispozitie celor ce le citesc, parand rautacioase...si din ce am observat nu sunt singura are considera asta.

| a răspuns:

Ar trebui sa te apuci de invatat pentru restantele pe care le ai si pe viitor sa incerci sa-ti organizezi minimul necesar pentru a trece toate examenele, o restanta e un stres in plus, mai bine incerci sa iei o nota decenta la toate decat una foarte mare la un examen, iar la altul o restanta cu care sa ramai pe cap. Poti lua la anul bursa de merit. De exemplu pe cea de grad II, daca ai media peste 8.00, doar ca se in ordine descrescatoare mediilor. Cu putin mai mult efort poti sa reusesti, trebuie sa ai incredere in tine, dar nu e capat de lume nici daca nu o iei. Acum partea mai grea e sa te apuci efectiv sa inveti pentru cele 3 restante, dar dupa ce esti in ritm nu-ti mai iesi. Poti sa-ti faci un program, iti setezi o ora in care vrei sa inveti pe zi. Oricum, poti sta relativ linistita, o sa treci in anul II. Bafta multa!