|

Salut. Sunt un tânăr de 19 ani. Aseara am aflat ca iubita mea de 17 este însărcinată. Noi ne dorim copil dar e prea devreme, nu suntem gata. Am o Universitate de terminat, nu o sa pot întreține familia până nu termin universitatea și nu ma angajez la un loc de muncă stabil și cu venit decent. Avort nu vrem. Ajutați-mă va rog cu un sfat. Spuneți-mi ce ar trebui sa fac. sad sunt distrus, la fel și ea... Vă rog frumos cât mai multe sfaturi. Vă rog.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună!
Într-adevăr e puțin prea devreme... Cel mai bine e sa cereți ajutorul părinților, pana va puteți pune voi pe picioare.
La un avort e bine ca nu v-ați gândit.
Totuși dacă v-ați început viata sexuala ar fi trebuit sa va gândiți și la consecințe... Sau măcar sa va protejați, dar na de acum faptul e consumat, cred ca a-ți învățat ceva din aceasta situație. Eventual ve-ți putea da sfaturi bune mai departe.
Acum o sa aveți un copil, e o clipa de fericire. Savurați o nu mai fiți triști. Na se întâmplă, suntem oameni și greșim!
Cereți ajutor! Nu va abandonați copilul. Părinții voștri cu siguranță nu va vor lăsa la greu!
Numai bine! Sarcina ușoară și multa sănătate copilașului. Capul sus veți fi bine!

13 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca va doriti o familie, atunci este cazul sa iti iei responsabilitatea ei si sa renunti la fcaultate sa-ti iei servici, ca sa ai cum sa-ti intertii familia, ca nu pica nimic din cer, iar ffata aia gravida, nu-si poate lua de munca.
Daca gandeai inainte sa faceti sex neprotejat, nu ajungeai aici si nu erai in situatia de a arunca ani buni de facultate, la gunoi.
Viata nu-i roza, de aceea ti se explica pe indelete ca nu-i nromal sa faci sex fara protectie, daca nu ai deja o situatie materiala buna, unde iti poti lua responsabilitatea sa cresti un copilas si sa-ti intemeiezi o familie.
Parintii tai si ai ei, nu au nici o obligatie sa-ti creasca tie copilasul si nici sa va intretina, ca esti major si trebuie sa raspunzi pentru faptele tale.

Esti distrus? Cum asa?
Cand ati ales sa faceti sex fara protectie, nu v-ati gandit ca asta va va distruge? te costa doar 2 lei sa cumperi un prezervativ si azi, nu aveai dureri de cap si nu erai distrus.
Imi pare rau sa-ti spun, dar fiecare decizie luata, afecteaza pe cineva.

| a răspuns:

Trebuia confirmata mai intai sarcina de catre un ginecolog!
Nu e mici prima si nici ultima tanara care urmeza sa fie mamica.
Daca obtineti sprijinul celor 4 parinti sunteti salvati, dar ma gandesc ca ai vosri inca lucreza, dar sunt se vor gasi solutii!
Ca solutie extrema ar darea bebelusului in plasament cu drept de vizitare pana la punera voastra pe picioare!

| a răspuns:

Va trebui să vă asumați consecințele.
Părinții voștri ce zic?
Poate v-ar putea ajuta.

| explică (pentru Andreeush):

SI normal ca va trebui... Parintii inca nu stiu... Mama mea cel putin va afla dupa ce dau eu bacul. Mama domnisoarei va afla in urmatoarele zile, desi presupune ptc dumneaei ia luat test de sarcina prietenii mele. Desigur ca o sa ne ajute. Nu o sa ne lase la greu. Dar mama mea va fi stresata enorm pana nu dau eu bacul si nu intru la universitate.

| a răspuns:

Spuneti-le părinților, cu ajutorul lor temporar, poti gata facultatea si apoi sa te descurci singur.

| explică:

Care este statutul parintilor vostrii? sunt ok? stau bine cu finantele, cu timpul? nu ca ar costa mult sa cresti un copil.
Ideea e sa ii oferi timp.
Eu zic ca parintii vostrii va vor ajuta.
Daca ar face avort, sau l-ati da, nu vei putea trai cu ideea asta toata viata.
Sa stii ca ai fi putut avea un copil, parte din tine, care poate si iti semana,, si sa nu stii ce ar fi putut fi.
Vorbiti cu parintii, toti 4, si le explicati care-i treaba.
Trebuie sa inteleaga, au fost ca voi, au trecut prin ce treceti voi mai mult sau mai putin.
Ipocriti sa fie sa nu inteleaga situatia.

| explică:

Ah, si am uitat sa iti zic. nici o data nu te vei simti pregatit sa ai un copil, nici la 17, nici la 19, si nici la 30 de ani.
Pentru ca e primul copil, si vrei sa crezi ca totul va merge bine si vei fi un parinte bun, dar te va preocupa mereu intrebarea asta, oare voi fi un parinte bun, oare o sa fiu un bun exemplu?
Copilul vostru va avea norocul sa aiba parinti tineri care sa traiasca mult, si sa aiba grija de el mai mult timp.
Ca daca il faceati la 30 40 de ani, pana facea el 21, voi deja nu mai erati, ramanea singur al nimanui. sad

| a răspuns:

Nu prea aveti alternative decat sa-l cresteti, daca nu vreti avort.
Puteti sa-l dati la un orfelinat, dar nu stiu daca puteti trai cu gandul asta.
Cu ajutorul parintilor, cumva, trebuie sa reusiti.

| explică (pentru MademoiselleCosmina):

Merci Tina. Eu am discutat cu domnisoara respectiva si am ajuns la concluzia ca e gata sa aiba grija de copil cu mama ei pana dau eu bacul si termin universitatea. Deci copilul va trai 3 ani fara mine. da desigur ca voi fi prezent la nastere si voi veni la fiecare zi de nastere a lui dar nu ma pot impaca cu faptul ca la o varsta atat de frageda voi avea un copil... sad sad

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Te vei obisnui. happy
Alta data trebuie sa fii mai atent.

| a răspuns:

Târziu să vă gândiți acum la ce sa faceți daca nu v-ați gândit când ați făcut sex tu la vârsta ta nu ști că dacă ezaculezi in fata poarte rămâne gravidă

| explică (pentru Gofigi):

Lasama te rog cu criticele. De ele cel mai putin am eu nevoie...Mam ejjaculat pe ea si nu in ea.In acea zi cred ca de vreo 5 ori am intretinut relati.Dar cred ca a fost din cauza lichidului pre-spermatic. Astept saptamana asta sa mergem la un ginecolog.

| a răspuns:

As sugera un avort. Este singura solutie pentru a nu avea acest chin.