| WolfiePUB a întrebat:

Salut, TPU! Am 18 ani, făcuți relativ recent, iar mama mi-a plătit școala de șoferi cu tot ce este nevoie, drept cadou.

Acum am ședințele de condus (cele 15), iar după acestea urmează să mă programez să dau sala. Problema este că eu nu mă simt deloc pregătit. Citesc legislația, fac chestionare, dar nu se leagă nimic de mine.

Mi-am tot amânat unele ședințe de condus, doar ca să mai pot învăța, dar tot nimic, din 26 de întrebări, 15 dacă le fac corect, e bine, dar atâtea făceam și la finalul orelor de legislație.

Ce să fac? Mă gândeam să nu mă programez să dau sala imediat după ce termin orele de condus, să mai amân 2-3 luni. Problema este că în Iași (sunt din Iași), durează destul de mult programarea pentru oraș, și nu vreau să-mi expire dosarul.

Probabil o să spuneți să mă înscriu să dau sala și dacă pic, să mai încerc, dar nu pot face asta. Simt că-mi bat joc de ceea ce mi-a fost oferit, plus că imediat cum se întâmplă ceva în familie, "află tot neamul" și nu vreau să mă fac de râs, mai ales că mai toate rudele au luat din prima.

Dau fundă...

Răspuns Câştigător
| psyclepath a răspuns:

Nu amana atat de mult examenul fata de orele de condus, altfel o sa ai probleme la traseu.
Fa in continuare chestionare, pana la urma o sa ajungi sa faci punctajul, nu e rocket science, gandeste-te ce "podoabe" au permis de conducere in Romania.

Fa in fiecare zi, gen 2-3 chestionare acum, 2-3 peste cateva ore. In felul asta eu retin mai usor, pentru ca dai timp informatiei sa sedimenteze si nici nu trece mult pana la urmatoru "refresh". Mai citeste si teoria de cateva ori. Pana la urma chiar fara sa vrei le inveti.

Cu siguranta poti si tu.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sunt oameni pe lumea asta care nu au aptitudini sau preferinte pentru soferie si tu poti fii unul dintre aceia.
Poate ca-i bine sa mai amani scoala de soferi, daca simti ca nu te atrage acum, inca 1 -2 ani sau cand simti ca esti pregatit 100%, fiindca starea asta te va putea duce la picarea traseului si descurajarea sa mai sofezi, sau cine stie, putand duce chiar si la sa mai atingi volanul.

| Schizotix a răspuns:

Nu prea ai cum sa tot faci chestionare si tot sa nu iei. Doar daca esti prost. Foarte probabil sa nu inveti corect pentru a lua sala. Scopul tau este sa iei sala in primul rand. Si pentru asta trebuie sa alegi varianta cea mai usoara. Fa chestionare iar si iar si iar. Si vei lua. Daca tu iti faci probleme cu sala, pai la traseu nimic nu faci. Si pui prea multa presiune pe tine cu rudele. Mai da-le-n aia ma-si pe rude...