|

Salut TPU, as vrea sa vă întreb ceva, la școală cred că am rămas corigent la mate și biologie și nu știu ce să fac. Câteodată mă gândesc să îmi pun capăt zilelor, chiar nu știu ce să fac. Dacă aveți o idee va rog ajutați-mă și nu este de vina că nu învăț, ba dimpotriva chiar învăț dar nu știu ce se întâmplă cu mine, sunt in clasa 9. Daca aveți sugestii va rog sa mi le spuneți.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă spui că înveți și totuși ai note mici, ceva se întâmplă. Sau nu reții, memorie sau nu înțelegi. Sau în cel mai rău caz. profesoara te persecută. Cauți pe cineva să te ajute. Iar despre capătul zilelor eu zic să te ții de nas 5 minute să să nu respiri pe gură. O să vezi atunci că viața din tine vrea ca să respire, vrea ca tu să trăiești. Nu o interesează nota la biologie.

| a răspuns:

În primul rând înlătură gândurile negative și nu te mai gandi să îți pui capăt zilelor. Asta nu e o soluție.
Ai avut o perioadă mai nasoală, ai fost stresat, ai luat note mici dar câteodată se mai întâmplă astfel de lucruri. Trebuie să te străduiești mai mult și vei reuși.
În semestrul al doilea vei putea să îți ridici notele pentru a avea media mai mare încât să îți iasă media anuală. Eventual poți ruga un coleg să te ajute unde nu știi.
Toate au o rezolvare.

| a răspuns:

Aveam și eu aceeași situație în a zecea,in perioada aia am căutat profesorii și am învățat cate ceva,am avut caietele complete cu niste teme și am fost trecut, bine mai mult din mila, cei drept am fost trecut prea ușor, la bio doar am arătat caietul de câteva ori cu lecțiile, am învățat ultimele lecții predate și am fost trecut și la mate am învățat decât vreo 20 de formule de calcul și am fost trecut, deci cred că vei fi și tu trecut din mila ca mine, mai ales că primele 10 clase sunt obligatorii și doar aia care nu vin aproape deloc la școală au șanse mari să repete clasa.
Daca ești genul ăla de elev care nu enervează profesorii la ore te vor trece ușor.
Bafta

| a răspuns:

Obisnuieste-te cu dinozaurii care se cred inteligenti ca pun note mici in catalog. Spune dirigintelui si o sa te indrume cu corigenta. Asa se intampla la liceu (exceptie facand reclamatiile).

| a răspuns:

Ti-e frica de parinti ce or sa creada?
Ai mei au fost neinteresati.
M-am apucat de munca pe la 16 ani, si nici nu mai mergeam la scoala.
Ma descurcam eu, sa trec clasa singur, si fara sa ma duc, dar parca as fi vrut mai multa atentie din partea lor, sa ma intrebe, ba cum e cu scoala e ok? nu e ok?
As fi vrut sa le pese.
In fine.
Se trece usor pentru asta. O sa iei corigentele si o sa fie ok.
Mai ales la biologie ca e o materie usoara. De drag sa inveti.
Cat despre matematica, va adunati toti astia care sunteti corigenti si vorbiti cu profesoara ii luati ceva, sau daca nu, mergi la meditatii, 7-8 sedinte si o sa fie ok happy
Te gandesti deja prea departe. Orice solutie are o rezolvare. Numai moartea nu are happy Astea sunt pistol cu apa, in viata vei avea multe cumpene, mult mai importante ca astea.

| a răspuns:

Vreau sa-ti spun ceva. Totul are o rezolvare, nu e cazul sa disperi. Sunt momente mai proaste in viata si trebuie sa luptam. Nu exista om sa nu fi avut corigente data in viata. In facultate o prietena a avut 15, nu credea ca mai termina. Dupa un timp am vorbit cu ea, luase toate examenele, inclusiv licenta. Nu te demoraliza, ca nu ai de ce. Vorbeste cu profesoarele, spune-le ca vrei sa te pregatesti din timp si nu stii exact pe ce sa pui accentul. Poate primesti vreun pont. Mult succes si capul sus!

| a răspuns:

Fa ceva pregatire cu profii de la clasa la materiile astea ca sa treci in sem 2 la ele. Poate asta asteapta de te-au lasat corigent...

Asta e, investesti niste bani dar macar treci anul. Din clasa a 10 incearca sa te transferi la uman, e mult mai simplu. Dar si acolo trebuie sa inveti pentru diferente, dar MERITA! Ai bac-ul usor acolo.

Aici ai bac fix la mate si bio...

Vezi ca sunt multi de varsta ta care stau la oncologie ca mor de cancer si nu se mai sinucid, iar tu de la 2 corigente crezi ca esti pe moarte?

Trezeste-te si fii barbat, cauta solutii nu te mai plange ca nu rezolvi nimic stand si plangand pe forum.

Succes