|

Salut TPU. Nu știu ce să fac. Nu îmi găsesc puterea de exprimare. Mi s-a întâmplat de multe ori să-mi fac un mod de exprimare inteligent și de ori câte ori vreau să exprim ceea ce gândesc nu pot. Parcă ar fi un blocaj în subconștient... Cred că există o versiune mai bună a ceea ce vreau să exprim, mă face să nu știu cum să abordez un subiect și de unde să-mi încep expunerea opiniei, asta până când uit mai tot esențialul și mă aleg doar cu câteva propoziții. Recunosc că uneori nu prea am încredere în mine și mă subestimez de multe ori. Mai sunt și unele momente în care pare că prind un boost, conștientizez situația și port un dialog inteligent, dar foarte rar. Ce să fac?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Este o problema comuna dupa mine. Un mic ajutor ar fi sa incepi sa citesti, daca nu o faci deja. Nu neaparat dintr-o carte. Poti sa gasesti si materiale online foarte bune de citit. Crede-ma daca te straduiesti putin asupra exprimarii a mai multor autori, poti sa iesi cu ceva invatat din asta. Eu m-am obisnuit cu asta, pentru ca la un momentdat scriam povestiri de mii de cuvinte si incercam sa ma exprim cat mai clar si coerent. Deci si asta ar fi o varianta. Desi, daca ai ai incredere in tine si iti faci un plan in minte si il urmezi fara blocaje poti sa ajungi la acelasi stadiu. Succes.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te grabi cand raspunzi,decat sa raspunzi aiurea rapid mai bine un raspuns rational, lasa emotile, frica cu tupeu, concentreazate pe asta, vorbeste mai mult cu prieteni sau singur, imagineazati ca vorbesti cu cineva

https://de.scribd.com/doc/315715339/Arta-Conversatiei

| a răspuns:

Încearcă să nu mai fii stresat, ai mai multă încredere în tine.
Fii mai optimist.

| a răspuns:

Ai incredere in tine! Fi sigur pe tine! acesta este secretul