|

Salut TPU.

Peste 2 luni începe scoala. Pentru mine, primul an de liceu. (Boboc)

Ce sfaturi îmi dati?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sincer ma bucur ca ai pus intrebare despre anturaj. Adevarul este ca la liceu (ba chiar si in societate) este o presiune. Si mai ales cum suntem noi romanii si avem instinctul ala de turma, evident ca majoritatea cedeaza si ajung sa faca ce fac majoritatea. Adica sa fumeze, sa se drogheze etc. Pentru ca este,, cool" sa faci asa ceva. Sincer trebuie sa ai un caracter de fier cat sa rezisti societatii. Eu acum intru in clasa 12-a. Bineinteles ca si eu am trecut prin momente in care am fost considerat,, ciudat" doar pentru ca nu faceam anumite lucruri (desi puteam sa traiesc foarte bine si fara sa le fac. ). Stiu ca tot auzi ca la liceu trebuie sa-ti faci prieteni ca e foarte frumos si alte prostii. Ba. da, asa-i, este frumos sa ai prieteni, doar ca nu multi sunt atenti ce prieteni isi fac si mai ales daca vad ca nu au niciun prieten pana intr-o luna sau 2 de scoala, cad intr-o depresie si bineinteles ca ar mai face orice schimbari la ei ca cei din jur sa-i placa. E TOTAL GRESIT!
2. In primele luni. dar si cel mai bine in cei 4 ani. Fii tu insuti. Atat. De ce? Deoarece fiind tu insuti, atragi persoane care te plac EXACT ASA CUM ESTI! Daca ai incerca sa fii un fals, exact cum fac majoritatea, o sa atragi persoane care apreciaza acel fals si nu adevaratul tu. Iar la un moment dat devine plictisitor sa continui teatrul. Oricum, fa si spune exact ce simti tu ca trebuie sa faci/spui, nu ce iti zic restul cum mai tot auzi ca,, la liceu trebuie sa faci aia... " (bine. nu chiar orice, dar intelegi tu).
Ar trebui sa te feresti de oamenii care ar putea sa te influenteaze negativ, de grupurile de golani si alte categorii de genul asta. Nu te,, arunca" intr-o,, prietenie" din prima, stai, asteapta, analizeaza persoana respectiva si dupa mai vezi tu ce faci. Ai grija si in cine ai incredere. Oricum, la liceu multi intra cuminti si ies... (nu mai zic cum, dar iti dai si tu seama la ce ma refer). Asa ca in clasa a-9a, o sa vezi o groaza de sfinti si sfinte, bine educati, vorbesc ...2004 - 3915 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu as putea sa-ti scriu o tona, dar tu cam ce ai vrea sa stii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nemessys):

Cum sta treaba cu anutarju, cum sa ma port in primele luni, cum sa fiu (arogant, de treaba) chestii de licean. Si in general, de ce ar trebui sa ma feresc / apropii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează