|

Salut TPU,sunt in clasa IX la un liceu cu profil economic.

M-am gandit ca din clasa X a sa ma transfer in alt liceu pe științe sociale, eu mereu am avut probleme cu matematica, sunt un copil de nota 5 6 maxim la matematică,faza e că părinții mei zic sa raman tot la liceul asta,ca daca ma mut din economic pe științe sociale scap de matematică și dau de latina, limbi straine(materii la care nu sunt foarte bun).

Vreau o parere a voastră dau funda!

Multumesc frumos!

Nu stiu ce sa fac, mi-e frica foarte tare daca raman in acest liceu economic voi avea probleme la matematică.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Matematica este usoara. Daca vorbim despre matematica de tehnologic e si mai bine, nu dai peste problemele complexe de la mate-info. Daca faci in fiecare zi exercitii, teme la matematica, e imposibil sa nu ajungi pe la media 7-8.

Trebuie sa alegi ce vrei:
- Ramai la economic si iti folosesti logica pentru a intelege matematica.
- Te muti la stiinte sociale si iti folosesti memoria pentru latina, istorie, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hei! Dacă nu-ți place matematica și nu ești în bun la ea, eu zic că ar fi mai bine să te muți pe științe sociale. E un profil destul de lejer(sunt și eu pe acest profil), iar matematică vei facem doar două ore pe săptămână. Cu limbile străine... într-adevăr o să faci cam două-trei ore pe săptămână engleză și franceză sau altă limbă, iar latină nu faci multă(eu fac doar o oră pe săptămână). E doar alegerea ta, dar dacă nu te descurci unde ești acum, ar fi mai bine să te transferi. Mult noroc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MyPlasticFeelings):

Nu pot spune ca nu ma descurc, ca am note măricele, dar liceul meu nu este unul foarte strict cu profesori rai sau cv de genul si probabil de aia ma descurc asa bine
Si la mate ma mentin la o nota de "trecere" dar imi e frica Ca nu voi promova bacalaureatul si va fi o problemă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează