| andreiandrei2009 a întrebat:

Salut TPU. Sunt o victima a bulyngului.Colegii rad de mine si fac misto ca imi lipseste un dinte. Am avut o carie grava si mi-a picat dintele.Acum toti imi pun porecle, ma trag de urechi, imi dau capace etc. Ce sa fac?
Aia sunt un grup de 3-4 si unul dintre ei e mai bun ca mine la bataie.Am spus si la diriginta dar nu ajuta cu nimic. Daca le zic la parinti aia vor face iar misto ca sunt fetita ca i-am zis parintilor si din nou nu se va intampla nimic.

Răspuns Apreciat de Editori
| dullcat5678 a răspuns:

Iti sugerez sa le spui parintilor, astfel incat ei sa vorbeasca cu parintii acelor colegi. Nu este normal ca diriginta sa nu faca nimic in acest sens. Nu aveti ora de dirigentie in care faceti activitati contra acestor forme de agresiune?

Noi am avut activitati cu psihologul scolii in care ne-a vorbit despre bullying si cum sa nu luam parte la asa ceva, sau sa-i oprim pe colegii care il practica.

Este mai grav ca acesti baieti te bat, decat faptul ca apoi vor face misto, ca i-ai dat in vileag. NU ESTI FETITA. Oricine se respecta va refuza orice forma de agresiune, indiferent daca esti fata sau baiat. Iar cand nu poti fac nimic pe cont propriu, apelezi la cei cu putere mai mare sa o faca : parinti, profesori etc. Ei doar vor cauta sa te demoralizeze prin aceste cuvinte, astfel incat sa fii in continuare victima lor.

Sa stii ca a existat un caz, cred ca l-au dat si la stiri, in care un baiat a fost lovit zilnic de colegi cu cartea in cap si a dezvoltat o tumora celebrala.A murit apoi dupa cativa ani.Iar un coleg le-a spus parintilor ca zilnic il agresau si ii dadeau in cap. Iti poti inchipui cum s-au simtit parintii in acel caz? Mai ales ca aceasta tragedie putea fi prevenita, daca cineva vorbea la timp? Daca baiatul vorbea la timp cu proprii parinti si le spunea prin ce trece?

Eu aveam un coleg care ma hartuia la inceput de clasa a 9-a, i-am zis tatalui meu, iar el a vorbit cu diriginta, care i-a anuntat apoi pe parintii lui. Ulterior, m-a lasat in pace si a inceput sa se comporte normal, ca orice coleg civilizat.

Bunastarea ta fizica si psihica este infinit mai importanta decat vorbele unor copii stupizi pe care rareori sau niciodata nu ii vei mai vedea peste zeci de ani, in viata de adult.

De asemenea, vorbeste cu parintii tai si spune-le ca acest dinte lipsa te deranjeaza foarte mult, iar copiii te iau in ras. Daca le vorbesti argumentat, poate vor lua in calcul un efort financiar si te vor duce la dentist sa iti puna alt dinte.

| DonEnnioSalieri a răspuns (pentru dullcat5678):

Lasa exemplele astea fantasmagorice, ala a fost prost si si-a meritat soarta, daca nu a vorbit cand trebuia.

| dullcat5678 a răspuns (pentru DonEnnioSalieri):

Este realitatea, nu povesti fantasmagorice. Nu mai da dovada de ignoranta.

| dullcat5678 a răspuns (pentru DonEnnioSalieri):

Nu gasesc exact cazul spus de mine mai sus, probabil a fost doar pe postul de stiri local, nu national. Dar uite o stire din 2021. Ti se mai pare sf acum?

https://www.stirilekanald.ro/......p-20146396

| DonEnnioSalieri a răspuns (pentru dullcat5678):

Nu simt nici mila nici compatimire, nu simt nimic. Mi se pare putin amuzant ca se intampla la case mai mari

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mai baiete, dar acum ai invata sa-ti speli dintii de 2-3 ori pe zi, ca sa nu mai faci carii?

Ia-o pe mama de mana si mergi la dentist, sa-ti puna dintisorul lipsa!

Cat priveste atacurile colegilor, vezi ca ai diriginte si poti sa ii parasti cu ce-ti spun si fac si daca diriginta nu ia masuri, mergi la directorul scolii si fa plangere.

| dullcat5678 a răspuns:

Felicitari. Eu am trait povestea, si mi se pare normal sa impartasesc cu un adolescent care trece prin aceeasi situatie, plus sa ofer un sfat matur.

| dullcat5678 a răspuns:

Fascinant. Acum suntem in anul 2023, deci de ce ai vrea sa pornesti o discutie despre ce se facea, sau nu, cu cateva decenii in urma?

| imiCariCoxu a răspuns:

Da? Vrei sa le distrugi viata si viitorul? Vrei sa-i faci sa regrete tot ce ti-au facut? Pune un coleg cu care te intelegi sa filmeze momentele in care te abuzeaza, apoi frumos, te duci la inspectoratul judetean cu parintii tai si depui reclamatia cu dovezile de rigoare, colegii aia risca sa fie exmatriculati si diriginta ta incompetenta sa fie data afara.