| KEnT2k a întrebat:

Salut TPU, tata este bolnav de depresie si ii plac foarte mult pasarile si cainii. Am niste papagali si porumbei si tata nu poate avea grija de ele, iar mama face cam tot de ex munceste, face curat si tot asa tata daca se simte rau mama sta dupa el si se apuca mama de curatenie la porumbei si papagali cam pe la 1, 2 dimineata si pe mine tata ma lasa doar de la 11, 12 seara pana la 4 dimineata cand pleaca mama la servici si din cauza asta eu mi-am stricat programul de somn. Ma ia somnul tocmai de la 9, 10 dimineata. Tatal meu ma lasa la orele astea pentru ca tata sta cu mine in camera si eu daca as sta ziua la pc el nu isi poate face treaba pentru ca de la boala nu se poate concentra. Stiu ca la depresie trebuie sa stea la pat si sa doarma doar ca el chiar mai are vointa ca se poate face bine si asa sper si eu. Va rog ajutati-ma. Va multumesc

Răspuns Câştigător
| MPersephone a răspuns:

Tu nu pari sa iei boala lui in serios. Depresia e o boala clinica si nu permite persoanei sa isi indeplineasca functiile normale. E tratabila, indiferent de cat de serioasa nu ti-ar parea, cu pastile, cu psihiatru. De obicei vine si pleaca, sunt momente in care bolnavul se simte mai bine. Tu nu il poti ajuta, nu il vezi in mod obiectiv. Dar e foarte important sa ii oferiti ajutorul. Vei regreta mai tarziu daca nu o faci, crede-ma. Inca nu realizezi cat e de importanta sanatatea mintala.
Omul fara ocupatie e un om depresiv. Are nevoie de ceva care sa ii placa sa faca. Si are nevoie de incurajare maximala. Pentru el, chiar si ceva simplu, cum ar fi ingrijirea unei pasari e complicat. Dar daca se ridica din pat si o face odata, pentru el va fi o mare realizare.Incurajeaza-l subtil sa faca lucruri marunte. Intreaba-l cum se simte si lasa-l sa vorbeasca. Fii pozitiv cu el si sustine-l. Nu vrei sa il pierzi acum.

| KEnT2k explică (pentru MPersephone):

Eu o iau in serios. poate ai inteles gresit din ce am scris mai sus. mersi mult de tot

4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Stilul de viata dezorganizat ii va accentua si mai rau depresia

| Andreeush a răspuns:

Cum adică din cauza depresiei trebuie să stea la pat?
Așa vrea să scape de depresie? Mai bine ar merge la un psiholog.

| KEnT2k explică (pentru Andreeush):

A fost dar stii ca el putin in Romania trebuie sa le dai foarte multi bani. si da. nu prea o ducem de o sapt bine cu bani. asta i Romania n ai ce i face, el este bolnav cu depresia de 18 ani si nimeni nu a reusit sa il faca bine si cu bani si fara. si cand se agraveaza boala numai poti face nimic.