| Anonima163333 a întrebat:

Salut!
Trec pe clasa a 8a si as vrea cateva sfaturi.Stiu ca e vara si nimeni nu se gandeste la scoala acum,dar vreau sa stiu la ce sa ma astept.
Tin sa mentionez ca in ceilalti ani m-am descurcat bine, mai ales la mate si la romana.Mereu m-am axat pe aceste materii, pentru ca sunt de examen.
Funda pentru cel mai detaliat raspuns :]

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| hmm134025 a răspuns:

Bună! Cred că sunt în măsură să-ți răspund, deoarece, am terminat anul acesta clasa a 8-a și urmez în câteva zile să dau primul examen.
În primul rând, distrează-te vara asta. Nu sta cu gândul că "vai intru în a 8-a din septembrie", că n-a murit nimeni din cauza asta.
În al doilea rând, nu este un an complicat, sincer, cred că este cel mai ușor din toți cei 4 ani de gimnaziu, este doar stresant din cauza profesorilor și a părinților happy. Materie multă, nu se face, însă, vei întâlni ceva nou : geometria în spațiu! Este foarte foarte important să înveți fiecare lecție și formulă, habar n-ai cât te ajută! Geometria în spațiu este urâtă de mulți, dar mie îmi place foarte mult, și dacă îi prinzi gustul de la început, atunci perfect. Termini materia destul de repede, iar în rest, faceți probleme recapitulative. Noi de exemplu nu am dat deloc teste la matematică, doar 3 tot anul și 2 simulări, dar acum depinde de fiecare profesor happy.
Acum, la română... Nu știu ce să zic. Am avut o profesoară de toată jena. Femeia aia își spunea "argint viu" și zicea că ea "scrie table întregi" pe când noi nu făceam nimic la ore. Ne-a predat și ea ceva la frază și a zis că ne ajunge happy

IMPORTANT : Nu te panica! O să fie totul bine și când o să termini și tu clasa a 8-a o să-ți zici "Dar m-am stresat degeaba.". Îți urez mult succes și o vacanță frumoasă să ai.

| Anonima163333 explică (pentru hmm134025):

Multumesc pentru raspuns:]
succes la examen!
daca nu mai raspunde nimeni iti dau funda

7 răspunsuri:
| isemilia a răspuns:

Buna. Si eu am terminat clasa a 8a in acest an si iti pot spune ca va fi un an usor. Majoritatea profesorilor va vor lasa sa invatati (desigur, dupa ce aveti note la materiile respective) la romana si matematica. Nu ai de ce sa iti faci griji, insa nu te culca pe o ureche, cum s-ar zice. Incepe sa repeti materia din anii precedenti, te va ajuta enorm si incearca sa citesti mai multe carti si sa iti faci fise de lectura. (te ajuta mult la romana) Geometria in spatiu sa stii ca nu e grea, insa sunt destul de multe formule. Mult succes in anul ce vine!

Ps. Daca te plictisesti poti incerca sa lucrezi testele de antrenament din acest an. Nu vei putea face totul, cu siguranta, insa te vei obisnui cu modelul si cu cerintele.

| flaviusvampirdeiasi a răspuns:

Eu m-am descurcat bine in clasa a opta, a fost un an frumos mai putin timpul in care am fost online. la matematica se complica lucrurile fata de cum a fost in anii rcedenti deoarece se adauga geometria insa aceasta e destul de frumoasa. la romana e cam tot aceeasi mancare de peste insa trebuie sa citesti o gramada. la alte materii, cel ptin pe noi la scoala, ne-au lasat mai moale, fara teme si teste. eu cred ca anul acesta am dat doua teste in total.
in fine nu se schimba mare lucru in clasa a opta doar ca trebuie sa muncesti mult la mate si romana pentru evaluare. acum nu stiu ce sa zis, eu am avut clasa a opta marea majoritate online asa ca nu stiu ce sa spun. am stat si am zabovit la materiile care nu ma interesau cum posibil am facut toti.
in fine eu zic ca o sa ti fie bine. succes in orice caz

| Anonima163333 explică (pentru flaviusvampirdeiasi):

Multumesc frumos pentru raspuns.
succes si tie!