anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, va rog daca ma puteti lamuri si pe mine cu cateva lucruri, sunt in clasa a 8-a si vreau sa merg pe profilul stiinte sociale dupa care sa urmez facultatea de drept, dupa aceasta nu stiu pe ce job sa merg, am 5 variante si nu stiu pe care sa il aleg. va rog daca imi puteti da o parere cat de greu e / cat se castiga si cat mai multe detalii despre acel job + ce trebuie sa faci ca sa ajungi "sus".

Joburile pe care as vrea sa merg ar fi : Notar, Magistrat, Avocat, Procuror sau sa urmez academia de politie.


2 răspunsuri:
| MouSSEauChoColat a răspuns:

Salut! Cred ca urmarea academiei de politie nu e cea mai buna optiune. Adica nu e totul la fel de interesant ca in filme. Si eu vreau sa merg pe profil uman pentru ca doresc sa fac Dreptul si sa fiu avocat. Sunt 99% sigura totusi ca o sa imi schimb dorinta de a deveni asa ceva. Spun asta pentru ca pana nu demult am vrut sa fiu palentolog iar cand eram mica, scafandru. Ideea e ca ai 14/15 ani si o sa iti schimbiperspectiva peste cativa ani. Nu e batut in cuie sa fi notar sau avocat. Si in primul rand nu ar trebui sa te ghidezi dupa cate se castiga. Daca ai un loc de munca bine platit dar tu detesti ceea ce lucrezi nu ai rezolvat nimic de fapt. Trebuie sa te ghidezi dupa ce iti place si la ce te pricepi. In special ce-ti place pentru ca in timp iti poti dezvolta noi abilitati. Nu zic acum sa renunti la visul de a fi procuror sau altceva dar nici sa fii sigura ca asa te vezi peste cativa ani.

| iasmina0archie0fan a răspuns:

Si eu imi doresc sa fiu avocat chiar daca aceasta nu este singura mea optiune. Dar la aceasta varsta e greu sa iei o decizie si dupa parerea mea este si putin cam devreme. Pe parcurs iti vei da seama ce anume iti doresti si ce te caracterizeaza mai mult, deoarece in timp iti poti schimba parerile. Oricum tinerii proaspat absolventi ai dreptului sunt prost platiti, dar in timp capatand experienta veniturile lor sunt considerabile.