Întrebare recomandată | AndrewSynatra a întrebat:


Vin cu o problema personala careia nu am reusit sa ii dau de cap de unul singur, dar pentru care nici nu am cerut ajutor pana acum.
Problema este destul de simpla: nu sunt nici multumit, nici interesat de materiile si modul in care se preda la scoala, astfel aleg sa nu investesc prea mult timp in asta. Simultan, vreau sa performez in alte domenii si sa imi urmez pasiunile, insa nu le pot face pe amandoua in paralel. Nu pot ignora scoala la nesfarsit si sa mai si promovez si nici nu imi pot dedica tot timpul acesteia. Pot spune ca am gasit o cale de mijloc temporara: ma dezvolt in ceea ce priveste pasiuni si visuri doar in timpul liber, insa consider ca nu este de ajuns.
Incercati sa abordati aceasta situatie obiectiv si avand in minte ideea ca timpul este o moneda universala care isi pierde continuu valoarea. Voi cum ati proceda?
Renuntatul la scoala sau visuri este exclus.
Sunt deschis la orice fel de sugestii; take your time

Răspuns Câştigător
| EGGc a răspuns:

Eu am mers pe idea: decât un psiholog de duzină mai bine un psihiatru înfipt bine in "pâine ".
Dacă e vorba de pasiuni, ceea ce m-a pasionat din totdeauna a fost psihologia umană. Bun, ce fac? Merg pe medicina, trget-ul "psihiatria ", trec prin liceu, ma chinui la medicina, devin ceea ce imi doresc.
La școală e alta chestie, eu voiam medicina ei băgau economie, geografie, istorie, fizica etc. (Ceea ce evident ca nu ma interesa, si sa fim sinceri ce faci cu matematica când ajungi la medicina?).
Rezolvarea a fost chiar usoara, fi atent la ore (cel mai important lucru din toate), iti promit eu ca daca esti atent la cel putin 70% din ora materiile ti-se vor părea interesante.
De ce? Pentru ca cunoștințele din lectia trecuta se vor lega cu lectia de zi, tu vei sti si asta te va faci sa te simti bine (nu pararel cu situația, când nu sti normal ca nu iti place). Te vei chinui cu învățatul dar va începe să îți placă. Nu poti schimba învățământul românesc, dar îl poți face puti mai plăcut!
Bafta!

4 răspunsuri:
| ancaval a răspuns:

Școala trebuie să o faci, cele 12 clase musai.
După terminarea liceului mergi spre partea profesională.
Acuma na... dacă ai bani de facultate, visuri, dă-i bătaie.
Dar dacă nu ai bani, trebuie să mergi la muncă. Și să faci muncă + visuri în același timp, e foarte greu, dar nu imposibil, depinde de ambiția ta.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar cati ani ai? Realizezi (sau poate ca nu) (desi cred ca nu) (sau totusi...) ca indiferent de varsta, dar in mod special din scoala si pana la un loc de munca, o sa iti schimbi conceptiile si eventuala pasiune de n-ori, poate chiar de n+1 ori. Nu zic ca sistemul scolar este unul perfect, in Japonia de exemplu se merge pe alta idee privind activitatile desfasirate. Scoala iti ofera mai multe cai de unde sa alegi. Cand suntem mici credem ca putem face orice, si este un lucru bun oarecum, desi speranta poate fi unul dintre cele mai rele lucruri care exista.

Sa urmezi o pasiune nu este mereu cea mai buna idee, pentru ca nu stim exact ceea ce vrem de la viata si cand credem ca stim, ne dam seama de alte lucruri.

Probabil ca vezi pe la TV diversi oameni care si-au urmat pasiunea si au ajuns undeva si poate vrei si tu la fel. Ei bine nu este asa. Vrei sa stii reteta? Mereu, dar mereu trebuie sa urmezi o oportunitate, iar dupa ce te indrepti in acea directie, acolo trebuie sa aduci pasiunea.

Cum a ajuns o persoana cel mai mare muzician din lume? Ca si-a urmat pasiunea? Nu chiar, mai bine zis ca era inzestrat cu asta, cu niste degete magice, a simtit o oportunitate in asta (desi nu i-a dat numele asta) si apoi si-a urmat pasiunea asta de a crea muzica.

Cum a ajuns Elon Reeve Musk miliardar? Ca a urmat o facultate in domeniu, a ajuns inginer si a infiintat diverse companii, printre care si Tesla. Asta nu inseamna ca el de mic a zis ca o sa faca asta si ca asta era pasiunea lui.

Cum ajunge alt om sa isi urmeze pasiunea? Ce e nevoie pentru asta? Este nevoie de bani? Cum faci bani suficienti pentru asta? La ce este bun acel om? Urmeaza o oportunitate pe care o are, face bani, isi schimba domeniul si apoi isi infiinteaza ce vrea el sa infiinteze.

Acestea sunt cazuri, cazuri in care fiecare om este diferit, fiecare isi atinge fericirea facand diverse lucruri. Avocati care au ajuns ingineri sau invers, pompieri care au ajuns aviatori, un copil care a ajuns sa conduca o intreaga triada din China.

Faci ceea ce simti sa faci, este viata ta, fiecare om are o viata diferita, nu putem sa iti dam noi solutia. Succes! happy

| aumih16 a răspuns:

Trebuie sa faci cele 12 clase! sau chiar 13 daca esti la profesionala! daca esti doar la liceu si nu la profesionala! atunci numai 12 clase faci!

| Donsavas a răspuns:

Invata cat sa treci la scoala si in orele în care nu se invata prea mult, fa ce iti place! Renunta la teme care nu sunt obligatorii si nu mai sta sa scrii lecțiile, căci le poti invata din carte, făcându ti propriul rezumat.