|

Salut, vreau sa va zic o mica "poveste" din viata mea si la final sa pun intrebarea.
Eu am 3 "prieteni" 1 cu care am copilarit si 1 cu care am iesit mai de curand, toti facem un grup adica suntem prieteni intre noi dar cel cu care am copilarit s-a schimbat enorm. Acum sta doar cu persoane de pe care profita spre ex : iubita lui, el are o iubita fenomenala (nu ma refer la fizic) il iubeste enorm tipa si ar face orice pentru el dar el sta cu ea doar pentru dragoste si chestii materiale atat..si alt ex: de obicei omul ma alegea pe mine orice se intampla ma respecta dar acum il alege pe tipul cu care iesim mai des pentru ca el ii ia bere si eu nu-i dau nimic material, dar eu ii dadeam suportul meu. In orice il sustineam la bine, la rau il ascultam cand ii era greu, dar omul tot pe el il alegea si ma lasa pentru o bere..Eu am tot indurat asta pana acum vreo luna sau 2 sapt nu mai stiu cand am pus punct si am inceput sa nu-l mai respect, Am vrut sa-i arat ce pierde (app eu i-am tot zis treburile astea cu gandul sa se schimbe dar de unde?) Omul si-a revenit putin dar eu deja nu-l mai vad ca pe un prieten.
Si omul cand a vazut ca is mai indiferent ca nu-l mai ascult si etc a renuntat la mine, nu regret dar vreau sa stiu el de ce nu pateste nimic? Pentru el nu exista karma?(app are si o familie foarte buna..mai putin tatal lui in rest toti il sustin) deci omul doar de bine da.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Prietenii vin si pleaca, pe ei ti-i alegi sau ii alungi dupa cum ai chef.
Este evident ca prietenul asta nu a fost unul loial, atata vreme cat l-a preferat pe celalalt fiindca ii cumpara bautura. Asa sunt unii, profitori!
In orice caz, am observat ca ai spus "Eu am 3 "prieteni", dar aici ai mentionat doar 2, ce s-a intamplat cu al 3-lea prieten, al tau?

In ce priveste karma, nu-i cazul sa fii dramatic, ca nu ti-a facut omul nimic rau, doar a ales sa iasa mai des, cu acela care are banuti si-i darnic, ca sa se bucure si el de cate o bere.
Faptul ca acest amic da numai "de bine" peste tot, este probabil pentru ca-i om bun la suflet si karma este favorabila oamenilor cu suflet mare, care nu sunt invidiosi pe altii si nici rautaciosi.
Deci, ai grija ce-i doresti lui, ca tie iti da Karma de 2 ori pe atata, dar in sensul rau.

| explică (pentru Annastassia):

Ok ..am gresit eu scuze

| a răspuns (pentru qieiqpalz):

Nu fii ingrijorat! Tu traieste-ti viata ta, prietenul pe a lui. Rar cand sunt prietenii pe viata. Cat despe karma, eu nu cred in ea. Cred in ce spun eu. I-am imprumutat cuiva niste bani si nu mi-i i-a mai dat inapoi. I-am spus sa-i foloseasca pentru repararea masinii dupa accident. Mi-a parut rau pe urma, ca era sa moara in accident. Altuia i-am spus sa-i foloseasca pentru tratament medical. Si i-au fost de folos.

| a răspuns:

În Karma pe care tu o invovci nu scrie, nu rezultă de nicăieri, că dacă el te-a părăsit pe tine, dacă a renunțat la prietenia cu tine, ar trebui să pățească ceva, să fie pedepsit de soartă, de cineva, de ceva.
Astfel, ar trebui să tragi tu concluzia că acea soartă, karmă, la care faci referire nu există. Sau să tragi concluzia că, uite, na, karma aceea e rea, nu te ascultă pe tine, care ai vrea ca prietenul să fie pedepsit.