|

Salutare băieți și fete, deci am o problema puțin cam ciudata, in vara asta, după ce am dat frumos examenul de bacalaureat am aplicat la facultatea de inginerie electrică din Cluj, pe specializarea managementul energiei, totul bine și frumos pana acum o zi, când eram la volan prin Moldova și primesc un telefon de la facultate in care îmi zice ca festivitatea va avea loc in data de 27 Septembrie, sala X, etc. înțelegeți voi, atunci am avut un moment in care am realizat "Frate... eu chiar plec de acasa la facultate?" chiar i-am spus doamnei de la telefon, cumva involuntar "Tu vorbesti serios, baga-mi-as?" laughing Și ea a început sa rada cu hohote. Nu e problema ca nu ma voi integra, dar ca deja îmi este dor de casa, de familie, de părinți, de ieșirile in oraș cu prietenii la ore târzii, etc. și nu in ultimul rând de casa. Aparope ca m-a apucat plânsul, nu am plâns, dar nici pe departe nu eram. Ma aflam chiar la un semafor, in dreapta mea o femeie cu o mașina, când am închis telefonul parca și-a dat seama ca ceva nu e in regula cu mine și m-a întrebat ceva pe rusa, n-am înțeles nimic, dar ma rog, cred ca intrebare ceva de genu "De ce te-ai supărat așa?" Pentru voi cum a fost când ați plecat de acasa in alt oraș la facultate?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am plecat la capatul lumii (la 24 de ore de zbor cu avionul) si m-am obisnuit sa traiesc aici. ma rog, este un pic diferit de plecatul la facultate, ca si ala mi s-a intamplata cum treizeci si ceva de ani, dar mi-am facut repede prieteni noi, acolo unde m-am dus si viata mi s-a parut mai antrenanta intr-un centru universitar, fata de monotonia orasului natal.
Asadar, nostalgia oraselului natal, iti va ramane adanc infipta in inima si te vei intoarce acolo, intotdeauna cu dor si drag in suflet, dar momentan chiar nu-i nevoie sa suferi atat, ca nu te duci in exil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evident că a fost o schimbare radicală, fiind învățată acasă lângă mama, lângă familie, dar m-am acomodat destul de repede.
O să te obișnuiești repede, nu-ți fă griji.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează