Da, se pot intampla multe!
Intre 10 seara si 2 dimineata, numai cand dormim, se produc 2 hormoni vitali creierului si organelor interne, numiti: serotonina si melatonina.
Daca nu dormi intre acele ore, cei 2 hormoni nu se mai produc si in timp, apar probleme mari de sanatate, incepand cu depresii, anxietate, stari de panica, paranoia, schitofrenie, diabet, probleme neurologice samd.
Nu este nici o problema. Dar nu inteleg partea cu "12 am pana la 6 am mai in fiecare zi cu sc...".
Foloseste majuscule, minuscule si cuvinte ca atare
Daca am activitati nu dorm evident, dar de teme si de invatat nu prea am chef
Am scris complet gresit, nu stiu dc. Dorm de la 17:00- 21:00, si dupa de la 00:00 pana la 06:00, in zilele cu scoala. Si in weekend sau vacante dorm aproximativ 12 ore
Pai nu e deloc bine. Trebuie sa ai un somn de 7-8 ore neintrerupt. Ar fi cel mai bine sa adormi pe la 21:00 sau 21:30 si sa te trezesti dimineata. Ar trebui sa incerci sa nu mai dormi ziua. Cred ca ajungi acasa de la scoala, te simti obosit si te pui in pat. Dar nu e bine pentru ca daca nu te odihnesti cum trebuie o sa iti scada rezistenta la stres (si de aici pot sa apara afectiunile psihice precum depresia, anxietatea), o sa te simti obosit tot timpul etc. Pe mine ma ajuta ceaiul de musetel sa ma calmez inainte de somn si sa nu ma mai trezesc fara motiv noaptea. Tu nu incerca sa bei ceaiuri din plante medicinale sau sa iei suplimente pentru somn pentru ca nu e cazul. Mai fa si tu ceva miscare ziua. Mergi la o plimbare cu o colega care iti place tie, alearga etc.
Andrei969696969 întreabă: