Rock-ul este un gen de muzica agreat in special de tineri..."zbiara" cei de pe scena, zbiara si spectatorii. Prin manifestarea aceasta se descatuseaza/descarca de toate problemele ce le au zi de zi, sunt o masa de oameni fara nici un fel de prejudecati.
Nu inteleg de ce nu iti place muzica rock, nici mie nu imi place in totalitate dar solisti ca Freddy Mercury, Jon Bon Jovi, Rod Steward, Phil Collins, Elton John, Elvis, Cristi Minculescu, Formatia Phoenix, Iris(Cristi Minculescu ), Stefan Banica si multi altii consider ca sunt ok.
Incearca tu sa vezi dincolo de ideile preconcepute siiii cu stupoate vei observa ca rockul se intinde undeva dincolo de linia manelelor
Daaa, si rockerii sunt in general persoane destul de dezghetate
Cele mai puternice si variate ritmuri. Cea mai pasionala muzica. Cea mai apropiata de muzica clasica. Cele mai inteligente versuri. Atitudine nonconformista. Cea mai multa energie transmisa prin muzica. A schimbat destine si chiar cursul istoriei. Cea mai complexa muzica moderna. Cele mai puternice si profunde mesaje. Muzica rock este un apogeu in multe aspecte. Doar ca trebuie sa stii ceva engleza, si chiar fara tot raman celelalte calitati. ATENTIE: nu este pentru primate. Lor le recomand altceva, ce pot pricepe mai usor: http://www.youtube.com/watch?v=siY-pGjht3w
Fundita?;))
Tu ori esti ignorant, ori capacitatea ta de intelegere a avut de suferit in copilarie.Ai ascultat vreodata Quenn, Led Zeppelin, Pink Floyd si multi, multi altii.Sunt adevarate opere. Iar singurele scursuri pe care nu le inteleg sunt cei de teapa ta care vin cu intrebari ce nu-si au rostul.
Banc... A. Einstein a fost intrebat odata care este diferenta dintre timp si eternitate. A raspuns: eu am timp sa-ti explic ce este eternitatea, in schimb tie iti trebuie o eternitate sa intelegi ce este timpul.
La fel si mie mi-ar fi usor sa-ti explic ce este rock-ul dar iti va trebui o eternitate sa intelegi.
Puiule, pana nu pui mana sa citesti nitica filosofie nici n-o sa aflii. Rock-ul este, poate nu atat de mult ca jazz-ul dar oricum, o muzica a oamenilor cu preocupari dincolo de cotidian. Stii, o combinatie sanatoasa de suflet si gandire... (in general, deh, ce sa zic. n-am prea intalnit rockeri prosti).
Aha ati zis ca eu am o capacitate de intelegere mai slaba, ook dar eu nu pot asculta ceva ce nu inteleg, si inca ceva voi la nunta voastra in loc de lautari veti chema rockeri? Cred ca vor fugi si preotul si dascalul cand vor auzi cum isi dau duhu rockerii aia.
Mie imi place muzica rock, dar de genul compact, care sunt mai cumintii, si-au si melodii frumoase, imi place formatia, muzica lor, sunt i formatii rock de calitate
Termenul de "scursuri" nu merge in combinatie cu "rock" oricat de antipatic ti-ar fi genul, poate cu "manele". Se vede ca nu esti initiat pe o unda(intelectuala si auditiva) mai inalta, la propriu si la figurat... Iar daca nu intelegi ce spun ei, e din cauza nivelului scazut al cunostintelor lingvistice.
Ma tu esti sanatos ce zici? rockul este cotat ca unul din cele mai bune genuri muzicale. tu de pe ce planeta vii?
in primul rand nu zbiara! asta e parerea manelistilor! care sunt si ei niste... oameni neinformati daca pot sa spun asa!
Muzica rock este un gen muzical specific celei de-a doua jumătăţi a secolului XX şi secolului XXI. Instrumentele muzicale de bază pentru rock sunt chitarele electrice (varianta standard cu şase corzi şi chitara bas) şi bateria, însă în multe subgenuri se întâlnesc şi claviaturi (pian, orgă electronică, sintetizator) sau alte instrumente.
Îşi are rădăcinile în rock and roll-ul anilor '50. A apărut prima oară prin combinarea muzicii country cu blues. Ulterior s-au adăugat şi elemente de rhythm and blues. De la început au apărut subgenuri, însă începând cu anii '70 aceste subgenuri s-au înmulţit şi mai ales s-au diferenţiat foarte mult. Astfel au apărut genurile punk, heavy metal, alternative rock şi altele, care la rândul lor au dat naştere unor subgenuri.
Primii artişti care au abordat stilul rock and roll (sau rock 'n' roll) au fost afro-americani (Chuck Berry, Bo Diddley, Little Richard, Fats Domino). Imediat a apărut şi un val de albi, care au fost acuzaţi că au "furat" un stil muzical al negrilor şi l-au făcut "alb" (Bill Haley, Buddy Holly, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash). Spre sfârşitul anilor '50, la concerte publicul a devenit mixt.
La mijlocul anilor '60, tot în Marea Britanie, apare hard rock-ul, din care se va desprinde mai târziu heavy metal-ul. Acesta s-a separat mai târziu de restul rock-ului, devenind o cultură individuală. Sunt de amintit Led Zeppelin, Black Sabbath, Alice Cooper, Deep Purple, Van Halen, Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC, Whitesnake, Scorpions. În anii '80 şi va dezvolta multe subgenuri, cum ar fi glam metal, power metal, speed metal, doom metal, gothic metal, symphonic metal, death metal, thrash metal.
Punk rock-ul apare la finele anilor şaptezeci, ca un curent împotriva comercializării genului rock, dar şi ca replică faţă de muzica elaborată, adesea ermetică pentru publicul larg, a subgenului progresiv. Cele mai importante nume din primul val de punk sunt Sex Pistols, Ramones, The Clash şi Patti Smith. În Marea Britanie, muzica punk a devenit instrument de propagandă anarhistă; chiar şi astăzi, genul este asociat cu anarhismul.
În anii '80 apare termenul de "alternative rock" pentru a eticheta formaţiile care nu se încadrează în nici unul dintre genurile cunoscute de rock. Acest gen se va dezvolta mult în următoarele două decenii, când va da muzicii multe subgenuri, cum ar fi britpop, gothic rock, grunge, indie rock ş. a.
Începând cu anii '90, diversele genuri de rock existente au fost combinate cu alte genuri muzicale, făcându-şi astfel apariţia multe genuri hibride.
sper ca ti-a intrat si tie ceva in cap! daca nu... daca nu...nu stiu ce sa iti mai spun!
Atunci cand ascult muzica rock simt ca tot raul din sufletul meu iese afara si ca imi da puterea de a trece mai departe prin viata asta nenorocita. fara muzica asta cred ca nu as mai fi astazi pe pamant . cand eram mica si am auzit prima data o piesa rock nu m-am gandit ca imi va placea vreodata dar cand am crescut si am inteles ce e aceea lume, ce e aceea muzica, care sunt greutatile si bucuriile vietii, ea mi-a iesit in cale din nou si e inca alaturi de mine
Sa intelegi zbieretele celor de pe scena poti doar intelegand si traind dincolo de -am prieteni si dusmani-deja daca intrebi asa ceva inseamna ca mai ai destui prieteni si dusmani.
Gabrielă, ai mare dreptate... marea majoritate a Romaniei nu stie engleza doar cuvinte simple cum ar fi "fire, desire" ce se gasesc in muzica house. E normal sa nu le placa Rock-ul fiindca nu-l inteleg.Frumusetea Rock-uli nu sta doar ii partea muzicala ci si in versuri.Acele versuri sunt de obicei inspirate din viata lor*a trupei*.
Gabryel... tie iti plac manelele? daca da poti sa-mi spui de ce? si cu ce te insipira ele pe tine?
VulpeaDinUmbra întreabă: