|

TPU eu cred că perioada de adolescență este o perioadă grea și mă frământă în fiecare zi. Toți colegii mei vb despre lucruri ciudate și toți au o minte ciudată (70%) și nu îi înțeleg. Unii se dau mari dar de fapt sunt doar niște copii cu probleme. Eu nu înțeleg perioada asta și aș vrea un sfat de la cineva care a trecut prin această perioadă. Eu nu prea înțeleg perioada prin care trec și mă face să nu mai fiu ce am fost. Părinții nu mă înțeleg și țipă la mine pentru fiecare motiv (nu mereu) dar îi înțeleg. Sfat pls cum să trec cu bine de adolescență fără să fiu ca ceilalți. Ex: nu asculta ce spun ceilalti sau din astea. Thx.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Adolescenta este cea mai frumoasa perioada din viata unui om!
Nu trebuie sa mergi la munca, ca muncesc parintii pentru tine, oferindu-ti casa, masa, imbracaminte, telefon, computer samd si tu esti destul de mare sa intelegi ce se intampla in jurul tau, si te bucuri de libertate, prieteni, samd.
Evident, scoala ramane o responsabilitate mare, pe langa distractiile din weekend sau cele dupa ore.
Relaxeaza-te si bucura-te alaturid e prietenii si colegii tai, de adolescenta.
La tine, este posibil sa nu fii intart inca la adolescenta. Unii copii intra mai tarziu decta altii, poate de aceea nu-i intelegi pe cei din jur. In acest caz, te sfatuiesc sa iti faci prieteni, sa iesi afara, sa te joci cu ei, ca sa scapi de stres, cunsocand alti adolescenti.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

E ceva absolut normal in adolescenta sa nu ai incredere in propria persoana. Esti in formare, nu ai experienta si totul ti se pare gresit. O sa vezi cand treci de 20-22ani incolo ca perceptia se schimba. Pana atunci ia si invata, asta e baza unei vieti decente, si tine aproape oamenii pe care ii consideri pe bune prieteni. 1-2 nu trebuie sa ai 30 prieteni. Aia sunt doar colegi cu care te intelegi vine sau cu care trebuie doar sa lasi loc de buna ziua pentru viitor.