| Notmyaccount a întrebat:

Voi cum faceti sa fiti o companie placuta pentru voi insiva? Mereu am stiut, dar acum ma deranjeaza mai mult ca niciodata, faptul ca nu ma inteleg bine cu mine. De obicei, nu stau singura prea mult si nu am timp sa ma simt aiurea, dar acum pentru ca risc sa imi infectez prietenii, prefer sa stau singura sau cu familia si imi dau seama ca nu pot sa fac fata la asa ceva. Ce sfaturi imi puteti da? (in afara de tipicul "ocupa-ti timpul. Credeti-ma pe cuvant, e ocupat!)
Va multumeschappy

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| undercoveredwolf a răspuns:

Mereu vei simți că ai nevoie să fii singură o perioadă. Este complet normal happy! Daaar, nu premisa aceasta este subiectul principal. "Nu ma inteleg bine cu mine". Asta poate însemna că nu îți cunoști limitele și ceea ce poți deveni, adică nu prea ai încredere în alter-ego-ul tău. Ca să fiu o companie plăcută pentru mine însămi, îmi setez câte un goal în fiecare zi pe baza pasiunilor mele sau pe baza a ceea ce am facut în ziua respectivă. Spre exemplu, într-o miercuri, citesc un număr de pagini. A doua zi, îmi adaug un număr mai mare. Și, după câtva timp (asta depinde de fiecare om) vei observa că evoluezi în munca ta și vei fi mulțumită cu tine! happy Stima de sine poate fi ridicată în multe feluri, dar nici prea mult nu e bine, căci devenim niște oameni încrezători. În toate trebuie să avem un echilibru!

1 răspuns:
| mastadont a răspuns:

Din potrivă, îți recomand să închizi internetul, televizorul, să te deconectezi și să stai măcar 10 minute pe zi de vorbă cu tine însuți. Spuneți glume, află ce îți place, de ce te temi, și, cel mai important, încearcă să înțelegi de ce ai această atitudine față de propria persoană, de unde pleacă acest sentiment că nu mai poți să te suporți. Cunoaștete pe tine însuți și vei vedea că ești o companie mai plăcută decât crezi. Cel mai ușor e când discuți cu tine însuți ca și cum ai discuta cu altul. Pune-ți o întrebare și vezi ce răspunsuri vin însă nu le judeca, lasăle doar să curgă.