| MariusDSarghe a întrebat:

Vreau să cumpar ceva de pe internet si îmi cere sa platesc in avans si apoi restul banilor sa ii dau la courier când vine.Intrebarea este curierii cer bani în plus la livrare pentru diferențe?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu e normal asa ceva. Ori achiti online toata suma, ori platesti curierului toata valoarea comenzii.

| Violleta2022 a răspuns:

Pare a fi teapa, fiindca ori platesti totul online, ori platesti totul cash la curier.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu iti recomand. Acum cativa ani am comandat ceva de la cineva care avea multe colete pe zi dar nu avea incredere sa trimita fara avans. Am platit toata suma in cont inclusiv transportul, cand a venit curierul mi-a zis ca trebuie sa platesc transportul 40 lei pentru ca sunt km suplimentari (eu stand intr-un oras si platind deja 20 lei pe transport). Asta pentru ca individa nu avea contract cu firma de curierat (nu am platit niciodata km suplimentari pentru ca mereu am comandat de la firme serioase si care au contract si transportul e 15-20 lei). Atunci i-am zis sa vina a doua zi ca vreau sa fac o reclamatie la individa ca nu mi-a zis cat costa. Nu am rezolvat nimic, a doua zi cand a venit a zis ca am de platit 80 lei! Deci eu pentru un colet de 50 lei am ajuns sa platesc in total 150 lei.
De atunci nu mai cumpar de pe net de la persoane fizice, cumpar doar de la firme si comand cu ramburs unde se poate.

| Wukong a răspuns:

Daca, comanzi ceva de pe internet si iti cere avans inseamna ca e ceva dubios si in 90% din cazuri e o teapa, nicio firma si niciun vanzator serios nu iti cere avans. Eu recomand deschiderea la colet daca produsul e luat de pe OLX sau alte parti

| Topsfaturi a răspuns:

Si eu vand produse si cer avans ca sa imi asigur coletul sau ca sa le pot aduce, si nu, nu platesti nicio diferenta
Avansul ala e doar ca sa stie ca ridici coletul.Curierul nici nu stie ca ai platit tu avans?