| IonutValeriu a întrebat:

Am de gand sa plec la munca in Marea Britanie peste un an si ceva, cu un prieten. Am acolo o mare parte din familie deja stablita de ani buni. Cunosc limba engleza insa nu intentionez sa fac aici studii superioare, probabil doar bacul il voi avea. E greu sa iti gasesti ceva de munca stiind doar limba engleza acolo? E greu sa stai in chirie cu inca o persoana, punand ambii bani? Pot sa gasesc ceva cu aproximativ 1500 lire lunar bani cash? Am de gand sa mananc ce este mai ieftin, sa nu imi cumpar haine deloc si toti banii sa ii pun deoparte. Sa folosesc exact limita cat sa ma descurc, sa nu mor de foame, etc.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pe langa actele de care ai nevoie ca sa poti lucra legal in UK, trebuie sa stii si sa faci ceva daca vrei sa castigi bine. Chiriile+ depozit, sunt destul de mari, chiar daca platiti amandoi. Pana incepi sa iei salariu, va fi greu daca nu ai ceva bani la inceput.

| Jassmina a răspuns:

Pentru a lucra in UK vei avea nevoie de viza de munca, care se obtine prin prezentarea unui contract de munca la o firma din UK sau pe skill-urile tale, de expert in anumite domenii, pe care ei le cauta si le accepta.
Ce vrei tu nu mai este posibil, de aceea au pus in "functiune" Brexitul, ca sa nu mai vina toata lumea cu traista in bat si sa le ia job-urile englezilor. Acum vor sa trieze si sa accepte numai experti si profesionisti in anumite domenii.
Intra pe siteul guvernului englez si vezi ce meserii sunt cautate ori cauta-ti o firma de recrutare engleza, care ti-ar putea gasi un job si contract de munca, cu care poti obtine viza de munca, imediat.

| batranulintelept77 a răspuns:

Știu pe cineva care a lucrat în UK fără bac și fără să știe aproape deloc engleză. Dar, tot așa a mers cu cineva. Deci șanse sunt. Cât despre chirie, depinde foarte mult de zonă, dar în general cred că găsești la prețul acela happy