|

Am un atelier de croitorie si produc masti pentru protectie, pot tine atelierul deschis? Este legal, ilegal nu am nici o idee. Multumesc frumos

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Deocamdata poti sa lucrezi.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

O masca trebuie sterilizata, acele masti sunt facute din bumbac, o data ce se uda cand respiri, sunt tesatura atrage atatia bacterii. De cand cu virusul asta, au aparut atatea site-uri pentru mastile din textil ori cum sa iti faci handmade acasa. Parerea mea este ca este o afacere neutila, daca vrei sa nu ai probleme cu legea, apuca-te de altceva.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Si daca este sterilizata se simte incomod virusul inauntru?

| explică (pentru MihaelaDart):

Masca este recomandată şi pentru uz multiplu. Se recomandă utilizare pentru. max. 8 ore continuu – după care se va spăla manual sau cu maşina (în sac de spălare) în apă de 65 °C (max. 90 °C). este destul de simpla sterilizarea, si mastile nu sunt doar pentru a te proteja, este pentru a proteja pe alti de tine

| a răspuns (pentru YHWH):

Asa sunt cererile medicale si de igiena! Nu se spala masca, se poarta o data si se arunca.

| a răspuns (pentru predator2):

Sincer eu una nu m-as risca sa cumpar din textil, as prefera de unica folosinta.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Masca opreste particulele de tusa, stranut, emanate de purtator.
Daca se umezeste, atunci si aerul care trece peste masca este mai filtrat. Evident, si o batista umeda trebuie schimbata, spalata + fiarta, pentru a nu se reinfecta de la ea (ceea cenu sa poate face cu mastile si batistele de unica dolosinta).

Singura problema cu mastile facute din textile este sa aiba mai multe straturi, prin care sa se retina micro-picaturile din aerul emanat.

| a răspuns (pentru Bula):

Așa da, daca este o simpla masca simpla cusuta nu face nici 2 lei și riscul de a îmbolnăvi lumea crezând că îi apără de virus :'(.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Si mastile de unica folosinta din farmacii (cele cu pret normal de 1 leu sau sub) sunt la fel, asa cum sunt batistele de unica folosinta si batistele din material textil. Ambele sunt bune pentru a feri lumea din jurul tau de tusele si stranutele TALE, daca esti bolnav.
O asemenea masca simpla NU te apara daca un om infectat tuseste sau stranuta spre tine de aproape.


Mastile care te apara sunt mult mai complexe si mai scumpe (peste 100 euro /bucata), dar au efect doar daca se foloseste intregul echipament. Acele echipamente se folosesc de cei care sunt expusi timp indelungat in mediu contaminat (medici, asistenti si alte persoane in contact cu bolnavi).

| a răspuns:

Mastile normale (nu cele chirurgicale) protejeaza destul de mult in cazul in care te intalnesti cu o persoana infestata, ambii aveti masca si pastrati o distanta decenta, asa incat probabilitatea ca virusul sa ajunga prin expiratie sau tuse/stranut, de la el la tine, va vi mult mai mica.
Cele mai ieftine masti reutilizabile, realizate din bumbac, gasiti aici - https://bit.ly/39DSJxy