|

Bună! Am și eu următoarea întrebare: de ce tot scade leul? Ce îl face să scadă? Ce l-ar putea face să își revină? Cum pot înțelege mai bine asta? Scuzați dacă ar trebui deja să știu... Și mulțumesc pentru timpul vostru!

22 răspunsuri:
| a răspuns:

Cursul leului este stabilit de Banca Nationala, in functie de cererile si ofertele de schimb valutar de pe piata romaneasca.
Daca cererea pentru valuta creste si iesirea de valuta din tara este mai mare decat intrarile, atunci cursul valutei creste, respectiv valoarea Leului scade.

Pentru a se mentine sau intari cursul Leu /valute, economia tarii ar trebui sa introduca mai multa valuta in tara decat cat se plateste spre exterior.
Guvernele contabilizeaza economia in Lei. Leul are circulatie interna in tara, dar daca se plateste mai mult decat se incaseaza, atunci trebuie luate imprumuturi (externe) sau functioneaza inflatie (devalorizarea leului).

Din cele de mai sus rezulta clar: pentru a intari Leul (si inclusiv ridicarea nivelului de trai), trebuie marite incasarile de valuta (prin export, turism etc.) fata de platile in valuta spre exterior (importuri, turism extern, etc.).
Leul fiind de uz intern in tara, circulatia lui interna nu are mare importanta, este doar ca si cum ti-ai pune banii dintr-un buzunar in altul, si ai spune ca ti-au trecut prin mana (buget) X lei. tongue

| a răspuns:

Tot ce tine de economia si politica financiara a tarii influențează cursul leului.

| a răspuns:

Romania fiind o colonie,ultima tara din europa primita in genunchi in europa,jalnic,desigur ca scade leul ce sa faca altceva, nu iti va reveni niciodata, dar, avem norocul ca o suta de mii de romance fac video chat si primesc valuta =se mentine leul stabil, dsi solutia este legalizarea prostituiei asta va ridica economia, alta solutie nu vad, faza e ca multi sau stabilit in ue si numai trimiti euro in ro =asta ajuta mult, uni au spus ca cica de ce voteaza diaspora ca cica nu trebuie ca nu ajuta economia, e na ajuta mult

| a răspuns:

Suntserios a răspuns bine și merită fundă.
Uite un articol în care poți vedea legătura strânsă între politică și economie:
https://m.adevarul.ro/......index.html
Pentru mine sunt doar tâmpenii, deoarece țara noastră ar putea merge la fel de bine ca orice țară din UE. Dar la conducerea ei avem numai oameni corupți, fără nici o excepție. Și pe lângă lăcomia pântecelui lor, mai fac și greșeli la locul de muncă; aceasta înseamnă incompetență. Ca un doctor chirurg cu diplomă dar care leșină când desface un om. Așa sunt conducătorii noștri. Au ajuns pe pile, nepregătiți în funcții de conducere. Ei nu știu să redreseze țara noastră. Ei au dus țara în sărăcie, că doar nu omul de rând; dar din '89 încoace s-au dovedit toți incompetenți, fără nici o excepție.

| a răspuns (pentru anonimg):

Nu mai generaliza. Ai auzit de Pambuccian? Si mai sunt destui ca el.

| a răspuns:

E mercur in retrograd

| a răspuns:

Parlamentul a votat eliminarea supraaccizei de la 1 ianuarie, nu noul guvern, ca fapt divers...si nici macar nu e promulgata legea inca
Dar ramai in prostia talaughing
Pe link se si vede ca pretul e in urcare, nu in scadere

| a răspuns:

Pentru ca ministrul de economie Citu sau cum il cheama a dat declaratii alarmiste care au speriat mediul de afaceri si investitorii. E chiar foarte simplu.

| a răspuns:

Salut, de la un timp parca imi merge prost tot zodia leu sunt si desi stiu ca pot mai mult parca cineva sau ceva imi pune bete-n roate, exprima-te aici si ti spun daca simt la fel?

| a răspuns (pentru Dani891918):

Ce treaba are cursul valutar cu zodia ta?

| a răspuns (pentru suntserios):

Cu, cursul valutar nici una
dar, se preface ca intelege zodia leul, care are un echivalent in astre (constelatia Leu presupun) si care probabil ca scade in Horrorscop, iar sincer, intrebarea permite ideeawinking

raspunsul meu suna asa:
valoarea unei monezi este data de puterea economica a unei tari... a intregii tari
iar printre ultimile motive de scadere serioasa au fost:

- accizele MARI la combustibil care au dus la marirea drastica a tuturor preturilor SI la scaderea serioasa a veniturilor din impozite, da, stiu ca suna paradoxal, dar explicatia e ca transportatorii internationali nu au mai facut nici unul plinul in rrrrominica, ci doar in afara unde e mai ieftin
iar pe mine ma apuca furia cand ma gandesc la asta, avem petrol SI rafinarii in rrrromnica, dar printre cele mai mari preturi la benzina din lume angry

-marirea salariilor, aici e mai greu si mai mult de explicat, dar, pe scurt, asa o marire se face NUMAI dupa crestere economica, care, daca nu exista, atunci cresc toate preturile si implicit inflatia

pentru ambele de mai sus trebuie sa multumim din inima partidului comuist PSD! angry

| a răspuns (pentru Nevermore):

Ma abtin INTOTDEAUNA sa injur, dar de data asta, fac o exceptie absoluta:

HAI SYCTIR, PESEDIST NENOROCIT

vii cu un link DUPA ce tocmai noul guvern care a inlocuit pesedeul a scos supra-acciza
iar lucrul asta nici macar nu garanteaza ca vor scadea preturile si v-a creste leul, asta e "mostenirea" PSD!

esti doar un nenorocit pesedist care incearca sa minta de fiecare data cand are ocazia!

| a răspuns (pentru Bizon95):

Cred ca nu-i corect sa jignesti un om doar ca este PSD-ist (nu pesedist). Te rog frumos sa-ti schimbi raspunsul. Am vazut ca, in general dai raspunsuri bune si echilibrate. Ce ai patit de data asta? El nu te-a jignit! Doar fascistii si comunistii vroiau sa dispara opozantii. Asta nu este democratie!

| a răspuns (pentru Salontanul):

In momentul in care vine cu un argument care s-a schimbat TOCMAI din cauza ca nu mai e PSD la guvernare, atunci e intentie malitioasa si nu suport asa ceva

insa nu o sa ii mai raspund niciodata, i-am dat ignore, m-am saturat pana peste cap de comentariile lui facute special cu intentia de a ma enerva, ei bine a reusit, i-am spus ce cred despre el si i-am dat ignore!

insa ma mir ca e pesedist, la inteligenta care o are, asa ca 99.99% ca e cineva pus chiar de PSD sa faca propaganda ascunsa angry

| a răspuns (pentru Bizon95):

laughing

| a răspuns (pentru Bizon95):

Ai dreptate! Si eu i-am dat "ignore" pentru ca imi dadea raspunsuri aiurea. Dar asta e! Mai sunt si din astia pe lume. Eu le spun sa termine imi a da mie raspunsuri ca nu i-am intrebat nimic. Daca continua ii blochez.

| a răspuns (pentru Salontanul):

Deh, asa e, asta e viata

| a răspuns (pentru Bizon95):

Sa stii ca preturile la benzina sunt micute in Romania. Mergi prin tarile nordice sa vezi bucurie.

| a răspuns (pentru suntserios):

Poate ca sunt mai mari preturile in afara; dar oamenii aceia au si veniturile mai mari.
In Spania pretul la combustibil este doar cu putin mai mare decat in Romania (1 leu); iar salariu minim pe economie la ei este de 600 de euro.
https://www.cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa

| a răspuns (pentru anonimg):

Putin mai mare? 1 leu e enorm de mult in plus.

| a răspuns (pentru suntserios):

La stiri DE FIECARE DATA cand e vorba de benzina se prezinta ca preturile sunt mari
SI SUNT, FOARTE MARI, inca odata, avem extractie de petrol SI rafinarii, ar trebui sa fie cele mai mici din UE... CEL PUTIN!