| paulapaulapau a întrebat:

Bună, cine știe ce cont bancar și la ce bancă pot să-l fac, în Irlanda, pentru a putea să-mi trimit salariul prin virament pe contul meu din țară fără prea mari comisioane? Vă mulțumesc.

4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Ceea ce doresti tu nu se poate face chiar asa simplu, fiindca banca in Irlanda nu este in Romania, iar operatiunea de transfer bancar este internationala, purtand comisioane fixe de 20-30 de euro, pentru fiecare transfer facut.
Daca lucrezi in Irlanda, atunci bani din salariu vor intra in contul bancar din Irlanda, asa cum cere legea locala si tu urmeaza sa-i transferi in contul bancar din tara, cui doresti tu.
Nu inteleg de ce vrei sa-i transferi in contul bancar din tara, totusi, fiindca poti sa-i pastrezi in contul bancar din Irlanda si cand vii in Romania sa cheltui din ei, folosind cardul bancar irlandez.
Ce vreau eu sa-ti spun este, transferand sapatamanal sau lunar din contul bancar irlandez in cel romanesc, platesti o gramada de comisioane bancare internaționale, care nu-s ieftine deloc.
Pastreaza banii in contul irlandez si cand vii in tara, intri in prima banca si-i poti scoate pe toti daca vrei, platind un singur comision bancar.
Nu folosii un ATM sa scoti banii, fiindca are o limita si platesti comision bancar la fiecare extragere. De aceea te-am saftuit sa scoti mai multi odata dintr-o banca, de la ghiseu, fiindca poti scoate cat doresti, pe 1 singur comision.

| sierra1 a răspuns:

Ideal ar fi să fie aceeași bancă (au ăia de ex Raiffeisen?)

| Zuzu1991 a răspuns:

Cardul revolut, monese
au si cele mai bune rate de schimb valutar

| Hurin a răspuns:

Iti place Nigeria de Nord, Paula? laughing