Daca esti tu mai destept, de ce naiva nu-ti faci si tu singur firma, sa vezi cum se fac averile?
Mie nu îmi trebuie firma. Nu vreau avere.
Atunci de ce comentezi plin de invidie?
Ai idee prin ce au trecut oamenii aia ca sa adune o bruma de bani la inceput? Posibil imprumuturi bancare ca sa poata face investitita...
Baga-ti si tu carnea in saramura, ia-ti asociati ca sa poti face fata investitiilor financiare, apoi plateste bancile unde imprumuti banii si vezi daca iti mai raman la urma si milioane sa le umpli buzunarele angajatilor.
Nu ii vaita tu pe ei. Ca au luat de la noi destul. Cat sa lucrat la negru fără acte. Sunt niște talhari
Pai si daca tu nu vrei avere atunci care e problema cu cat castiga ei? De ce ai acceptat sa lucrezi la negru?
Eu nu am stiut. pana nu verifici nu ai de unde sa stii.
Cum sa nu stii, semnezi un contract totusi
Da, semnezi. un contract se poate face si fiuctiv.
Te invit sa fii patron in locul lor si sa vezi si tu cum e cu "abureli de genul asta" despre care tu habar nu ai. De exemplu tu vezi ca ei au masini/case cine stie de cand, poate ca inca au credite de platit, iar anul asta lor le-au crescut costurile cu salarizarea si diverse servicii care e posibil sa fie externalizate (gen contabilitate, HR) chiar si cu 50%. Si viitorul nu suna deloc bine. Te doare pe tine capul ce se va intampla dupa alegeri? Te doare pe tine capul ca in unele luni e posibil sa iasa pe minus? Nu, tu iti iei salariul si pui intrebari stupide de parca exista un cistig standard pe nr. de angajati/domeniu. Daca te ducea capul cit sa fii patron, sau cit sa gindesti ca sa nu pui problema in modul asta comunistoid de doi bani, luai si cautai numele firmei pe listafirme.ro si gaseai cifra de afaceri/profit.
Nu vreau sa fiu patron.
Atunci incearca sa nu iti dai cu parerea despre altii inainte sa te poti pune in locul lor un pic.
E bun 2 cu mapa 8 cu sapa poate ca mai trebuie sa aduca ceva sefi.
Cat sa faca, depinde ce lucrari au, daca au lucrari si ce preturi au.Asa poti cauta si sa afli detalii despre firma, pe google, gasesti cifra de afaceri si cateva informatii genul asta.
Dar daca nu esti curios sa faci tu companie, atunci vezi-ti de treaba.Tu lucrezi acolo, ai o intelegere, nu te forteaza nimeni, tiau spus cit te plateste, asa ca e bun ca ai unde munci si sa faci si tu ceva bani.
Pot sa aiba cate masini isi permit, poate ca sunt pe firma, dar nu-i treaba ta ce face un patron cu banii lui.
Se vaita ca nu au bani? Daca nu au bani sa inchida afacerea, ori nu vad cum ajunge un patron sa se plinga la angajati ca nu ar avea bani.
Probabil sa nu cereti voi mai mult, ceva marire de salar, ei va baga dinainte povestea asta, ca e greu, ca nu-s bani, etc.
Dar pana la urma ei va ofera un salar, voi daca acceptati bine, daca nu ura si la gara, nu vad rostul acestor povesti, nici alea tale, nici ale lor.
Daca e totul legal si nu incaseaza la negru poti cauta cu numele firmei sau CUI pe listafirme.ro si alte siteuri sa vezi ce profit au anual.
Ei salariile si le pun cate de mari vor... din firma oricum scot dividende.
De ce iti bati capul cu chestiuni inutile pentru existența ta.
Fiecare cu viata lui.
Ai libertatea de a alege.
Orice acțiune tine de propria alegere.
Pierzi timp pretios si energie, dand atentie altor povesti de viață si judecand.
Daca stii ca sunt ilegalitati si te consideri un bun cetaten poti face reclamatie.
Sa lasam capra vecinului in pace.
Zi liniștită si cu bine iti doresc.
Un soare pentru toti.
Cand ai zis de case si masini, a vorbit invidia din tine.
Patronul are o multime de responsabilitati:
sa plateasca salariile la zi,
darile la stat pentru fiecare angajat: CNAS, pensie
darile la stat pentru firma
Contabil
Sa depuna acte la ANAF
Sa gaseasca clienti, ca de acolo vin banii vostri de salarii.
Contracte
Facturi
Un patron nu are linsite, nu are concediu si nici noaptea nu se poate gandi la altceva decat cum sa mentina lucrurile pe linia de plutire. Cam ca un parinte cu copiii lui.
Depinde de lucrările pe care le are, de clienți și de calitatea angajaților.
Patronul pe data de 25 în fiecare luna indiferent ca are lucrări sau nu, sau ca a fost plătit sau nu trebuie sa dea la bugetul de stat cam 1700 de lei de fiecare angajat cel mai probabil ca și administratori sunt angajati, sa plătească salariile, sa plătească contabilul cam 1000 de lei, sa achite facturile de materiale adică ce a folosit la executarea lucrărilor combustibil la mașini, chirie dacă nu este spațiul lui, firma de paza, de curățenie,
Este cam greu de supraviețuit, sunt doi deoarece unul poate a adus bani de acasă ca sa pună firma pe picioare, poate aduce clienți, poate are drept de semnătură.De multe ori se accepta lucrări prost plătite doar ca dea salariile.
Apoi când sunt sărbători legale și sunt cam 20 pe an tot patronul plătește, statul nu da nimic.Doar da amenzi dacă uiți sa declari o factura în 5 zile calendaristice. Dacă ar lucra singuri ar câștigă mai mult din lucrări mici, dar trebuie sa refuze lucrări de anvergura fără angajați.
Nu conteaza cati angajati are ci cate lucrari si de ce marime. Daca are lucrari mari, primeste multi bani. Dar daca are firma doar de paravan pentru alte afaceri care sunt ilegale, ia lucrari mici. Dar nu avea tu grija, toti patronii se plang la fel.
Andreiui90 întreabă: