|

Buna! In curand deschid magazin alimentar si cum pot afla ce produse noi mai sunt care nu exista si in magazine alimentare la tara? Sa nu fie tot aceeasi marfa.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Produse cașer pentru evrei.
Produse halal pentru arabi.
Încearcă și produsul Aș Hali Salam Da N-am de la Ali Men Tara.

| a răspuns:

Nu gasesti raspuns concret la aceasta intrebare. Si nici ce produse noi sa adaugi care nu se gasesc in alte magazine. Pentru ca distribuitorii vin saptamanal inmagazine si cu oferte noi. acceptabile. Daca tu crezi ca poti face afacere cu icre negre care nu se mai gasesc in alte magazine de la tara, cred ca te inseli. Satele sunt foarte sarace, nu mai au putere de cumparare.
U sfat este ca sa micsorezi preturile pentru a atrage, initial, cumparatori. Marfas a fie de caliate altfel nu iti mai trece pragul niciun client. DIn cauza unui cartof stafidit si negru pe dinauntru, la pret de 3, 50 lei/kg, strici toata afacerea. La mine in comuna am vazut afise cum ca clientul sa astepte sa fie servit, desi e hipermarket cu autoservire. Stii ce inseamna asta? Clientul sa nu-si mai poata alege cartofii, ci sa vina lucratorul comercial special inatat sa iti puan cartofii de-a valma, la rand. Dupa ce ca a ajuns la 3, 50/kg, ajungi acasa si alegi din ei doar o treime.

| explică (pentru Lucian2473):

Inteleg. Dar eu vreau sa vand marfa buna la pret mic, sunt doua magazine de la tara care au produse foarte scumpe, rosii cu 12 lei kg, banane cu 10 lei kg, o pita de 500 g costa 3, 20 lei. Oamenii se plang de pretul asta exagerat. Plus ca magazinele de aici nu au nici cititor de card, eu pot aduce asta si sa plateasca cine vrea cu cardul.

| a răspuns (pentru Adriana9393):

Foarte bine faci. Insa vei intampina probleme de la celelalte magazine pentru ca le strici afacerea. Ei au preturi mari tocmai pentru ca nu exista concurenta. Si la noi, la fel. Initial s-a deschis un nou magazin care vindea la pret mic, apoi s-au inteles cu totii. Asa ca, celelalte magazine vor incerca sa iti bage bete in roti. Mai intai ca ei au controlori cunoscuti si mitutiti, iar acei controlori iti vor face zile negre. Nu e chiar asa usor dar. daca ai ambitie, iti doresc succes. Vezi si tu ce alimente doresc satenii. Normal la celelalte magazine se aduc marfa cumarata foarte ieftin, deci necalitativa si vabduta foarte scump.
Ideea cu cardul nu e rea. Doar casi aparatul ala are semanl cand vrea. Vei intampina si acolo probleme. Vanzarea va merge mai greu tocmai din cauza asta, a semanlului si erorilor des intalnite. Plus ca unele cititoare de carduri au o imita de 100 de lei. Asa am patit cand au bagat acel cititor de carduri, nou. Dadea o eroare. M-am dus acasa si am cautat acea eroare, c a ai erau prea prosti sa se intereseze. Apoi le-am spus ce isneamna acea eroare si am patit de doua ori sume de pana la 100 de lei.
Spor! Dar sa stii ca va fi farte greu. Din partea mea, nu te descuraja. Cu statul Ro
man este mult de furca.

| a răspuns:

Te duci prin împrejurimi sa vezi ce vand? Si dupa te duci la un hipermarket sa vezi ce produse diferite au acolo, ca sa stii ce sa comanzi.

| a răspuns:

Mai bine pui un pret mic si ai clienti permanent

| a răspuns:

Cumperi produse din America, sau Germania.etc
?